Reviews: Natvoer
Marilyn [Catmoneo]
Reviews: Natvoer
2 min

Merk Review My Star natvoer

2 min
My Star Rocker (met kip)My Star heeft diverse smaken, die ze allemaal een naam hebben gegeven. Rocker is met kip, Diva is met kippenlever, Sweetie met kippenhart, Hero met kalf, Champion met Atlanstische zalm en Sunshine met kalkoen. Er zit 70% vlees in, dus ik was benieuwd naar de ingrediënten van dit voer.

Voorbeeld: My Star Rocker – Kip

Ingrediënten: Vlees en dierlijke bijproducten (70 % spiervlees en ingewanden, waarvan 4 % kip), bouillon (27 %), plantaardige bijproducten (1,5 %, waarvan 0,4 % inuline), mineralen (1 %), oliën en vetten (0,5 %). Toevoegingen: Vitamine B6 (pyridoxinehydrochloride) 0,5 mg, vitamine D3 200 IE, vitamine E (all rac-alfa-tocoferylacetaat) 100 mg, biotine 100 μg, taurine 250 mg, zink (als zinksulfaat, monohydraat) 20 mg, mangaan (als mangaan(ll)-sulfaat, monohydraat) 3 mg.   Analyse
Vocht78,5%Droge basis
Eiwit10,2%47%
Vet5,5%26%
KH4%19%
Vezels0,4%nvt
Ruwe as1,8%nvt
  Wat mij direct opvalt is dat er 70% vlees in zit, maar dat dit maar voor 4% door de smaak verklaard wordt. De andere smaken zijn hierin niet anders. Ik houd van meer specificatie en vind dit maar karig.   Ook valt het me op dat ondanks het vleesgehalte van 70% de eiwitten maar op 47% uitkomen. Dit is in principe voldoende, maar bij andere merken komt dit vaak wel iets hoger uit. Dit komt mogelijk omdat hierin minder vocht zicht of door het bewerkingsproces.   Helaas zijn de koolhydraten te hoog. Deze zie ik het liefst onder de 10%, maar deze stijgt tot 19%. Waarschijnlijk komt dit van de plantaardige bijproducten die een hoge concentratie koolhydraten hebben.   De benoemde varianten van My Star zijn te koop bij Zooplus.

Positief

  • 70% vleesaandeel in ‘spiervlees en ingewanden’
  • Eiwitgehalte is redelijk (47% op droge basis), maar voor het vleesaandeel wel aan de lage kant. Misschien komt dit door hoe het verwerkt wordt.
  • De hoeveelheid vet is prima (25% op droge basis)
  • De prijs per kilo is laag.

Negatief

  • In de ingrediënten verklaar de smaak maar 4% van de vlees (of vis) inhoud. Dat betekent dat er nog 66% vlees inzit wat onverklaard blijft. Dat vind ik jammer.
  • Koolhydraten zijn met 18,6% droge basis te hoog voor een kat.
  • Er zit 27%+ bouillon in. Het is me onduidelijk of dit van eigen kookvocht is en of er mogelijk MSG inzit.
  • Omdat een kat van 4 kilo hier vrij veel van moet eten (270gram) wordt de lage kiloprijs weer rechtgetrokken en valt het uit in de middenklasse wat betreft prijs: €1,65 per dag.

Conclusie: Niet My Star

De prijs is op zichzelf aantrekkelijk en ook het vleesgehalte is hoog. Echter valt het me tegen dat het vlees niet gespecificeerd wordt en dat de koolhydraten te hoog zijn. Daarom raad ik dit voer niet aan; er zijn betere voeren in dezelfde prijscategorie. Pootje PurrfectCat