Voer review Perfect Fit Natvoer
Reviews: Natvoer
Marilyn [Catmoneo]
Reviews: Natvoer
2 min

Merk Review Perfect Fit Natvoer

2 min

Feed. Move. Play. Dat is de filosofie van Perfect Fit (Mars Incorporated). Samen met het Waltham® onderzoeksinstituut willen ze voer maken dat past bij de kat. Met de ‘Total 5’ formule zou het voer de top 5 meest voorkomende voedingsbehoeften voldoen.   Klinkt goed, maar wat zeggen de ingrediënten en analyse?


Adult – Rund en Wortel

Perfect Fit Adult (rund en wortel)Ingrediënten: Vlees en dierlijke nevenproducten (42%, o.a. 4% rund), groente (o.a. 4% wortel), graan, mineraalstoffen, olie en vet, suiker. Toevoegingen: Vitamine B1 (300 mg/kg), vitamine B2 (15 mg/kg), vitamine B6 (50 mg/kg), vitamine C (119 mg/kg), vitamine E (200 mg/kg), calciumjodaat watervrij (0,42 mg/kg), kopersulfaat pentahydraat (4,9 mg/kg), ijzersulfaat monohydraat (44,3 mg/kg), L-carnithine (47 mg/kg), mangaan-(II)-sulfaat-monohydraat (8,3 mg/kg), taurine (1.100 mg/kg), zinksulfaat monohydraat (58,5 mg/kg).


Analyse

Vocht80,9%Droge basis
Eiwit9,2%48,2%
Vet5,1%26,7%
KH2,9%15,2%
Vezels0,24%nvt
Ruwe as1,9%nvt


Hierin zit relatief weinig vlees (42%) en slechts een deel wordt verklaard door middel van rund (4%). Dat vind ik erg jammer, want ik zou liever een meer gespecificeerde ingrediëntenlijst zien. Het eiwitgehalte is wel oké met 48%.


Ook het vetgehalte is prima met 27%. Dit komt waarschijnlijk deels uit de vlees en dierlijke nevenproducten en deels uit het olie en vet dat bijna als laatste op de lijst staat.


De koolhydraten daarentegen zijn te hoog. Dit komt door de groente, graan en de toegevoegde suiker. Suiker wordt soms toegevoegd om het product langer goed te houden. Royal Canin doet dit vaak ook. Persoonlijk vind ik dit niet nodig, immers kunnen vele anderen het ook zonder suiker of andere conserveringsmiddelen.


Tevens is het vrij prijzig met meer dan €2 per dag voor een kat van 4 kilo.


Perfect Fit Sensitive – Kip

Perfect Fit SensitiveSensitive is qua ingrediënten vergelijkbaar met de Adult, alhoewel hierin de toegevoegde suiker ontbreekt. Desalniettemin zijn de koolhydraten met 14% op droge basis nog steeds te hoog. Ook heeft deze variant minder eiwitten (44%) en meer vet (31%).   Hoe deze versie precies ‘sensitive’ is (voor gevoelige magen) ontgaat mij aangezien de ingrediënten niet veel verschillen van de Adult versie.


Indoor – Kip en erwten

Perfect Fit IndoorOok Indoor is qua ingrediënten ongeveer hetzelfde, alhoewel hierbij 14% van de vlees en dierlijke bijproducten wordt verklaard met gevogelte. Het eiwitgehalte is lager (44%), het vetgehalte is iets lager (25%), maar het koolhydraatgehalte hoger (21,7%).   Persoonlijk zie ik niet veel verschil, behalve de hogere koolhydraten. Dit is juist een probleem voor katten. Dit voer raad ik daarom niet aan.


Conclusie: Te hoog in koolhydraten

Als ik (het gebrek aan) de specificatie van de ingrediëntenlijst combineer met de te hoge koolhydraten én de prijs, dan kan ik dit voer niet aanraden. Er zijn betere voeren op de markt voor minder geld.