Reviews: Natvoer
Marilyn [Catmoneo]
Reviews: Natvoer
3 min

Review Miamor natvoer

3 min
Miamor Milde Maaltijd (kuipje 100gr)Miamor heeft behoorlijk wat varianten natvoer om te analyseren en proberen. Zoals altijd was ik benieuwd of dit een goed voer is, want er zit wel een prijskaartje aan. Tijd om Miamor te reviewen.

Miamor Natvoer

(De tabellen kun je swipen) Complete voedingen [table id=73 /] Aanvullende voedingen: Fijne Filets [table id=74 /]

Voorbeeld: Miamor Pastei (blik) – Fazant

Miamor Pastei (blik 85gr) Ingrediënten: Vlees en dierlijke bijproducten (5% Fazant), vis en vis-bijproducten, Mineraalstoffen. Toevoegingen: Vitamine D3 (200 IE/kg), Vitamine E [als all-rac-alpha-Tocopherylacetaat] (20 mg/kg), Koper [als Koper-II-Sulfaat, Pentahydraat] (1,2 mg/kg), Mangaan [als Mangaan-II-Sulfaat, Monohydraat] (1 mg/kg), Zink [als Zinksulfaat, Monohydraat] (27 mg/kg), Jodium [als Kaliumjodide] (0,6 mg/kg), Taurine (300 mg/kg).   Analyse
Vocht77%Droge basis
Eiwit12%52%
Vet7%30%
KH1,5%6,5%
Vezels0,5%nvt
Ruwe as2,5%nvt
  De andere 5 smaken hebben een vergelijkbare samenstelling.

Eiwitten

De eiwitten zijn dierlijk, wat goed is. Op droge basis komen ze uit op 52%, wat goed is. Wat jammer is, is dat het amper gespecificeerd wordt. De 5% fazant is vast niet het enige wat gebruikt wordt en daardoor kan ik alleen maar concluderen dat het niet de beste eiwitten zijn. Het kan ermee door.

Koolhydraten

De koolhydraten zitten op 6,5%; het liefst zie ik dit onder de 10%. Dit is goed voor de kat.

Prijs

De pastei is de enige Miamor natvoer variant die qua prijs onder de €2 per dag blijft. Met ongeveer €1,50 per dag voor een kat van 4 kilo valt deze variant wat mij betreft onder de meer betaalbare redelijke natvoeren.

Andere complete natvoer

De meeste andere varianten lijken heel erg op de pastei in blik. Hieronder wijdt ik hier nog iets meer over uit.   Hapjes in gelei Qua ingrediënten en analyse ongeveer hetzelfde als de pastei in blik. De koolhydraten zijn nog lager: 2,5%. Het is wel duurder.   Milde maaltijd Een iets meer gespecificeerde ingrediëntenlijst, maar niet veel. Vele smaken hiervan hebben meer dan 10% koolhydraten op droge basis. Tevens kost hij meer dan €2 per dag.   Pastei Pouch Vergelijkbaar met de pastei in blik, maar ook hier zijn de koolhydraten lager (3%). De verhoudingen tussen eiwit, vet en koolhydraten zijn goed, maar de ingrediënten zijn wel vaag. Ook duurder dan de pastei in blik.   Ragout Royal Cream De analyse is goed van de verhoudingen tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Helaas worden er melk en zuivelproducten toegevoegd wat kan zorgen voor maag en darmproblemen. Tevens is het duur. Dit tezamen is dit de reden dat ik dit voer niet aanraad.   Sensitive Deze is hoog in koolhydraten (15%). Daarom raad ik deze ook af.

Aanvullende voeren: Fijne filets

Miamor Fijne Filets (pouch 100gr)De fijne filets zijn er in blikjes van 100 en 185 gram, pouches van 100 gram en filets naturel in blikjes van 80 gram. Deze zijn met name op basis van tonijn.   Deze bestaan allemaal uit meer dan 50% vlees en hebben geen toevoegingen. Ook hun analyse lijkt sterk op elkaar: ~70-80% eiwitten, minder dan 10% vet en minder dan 10% koolhydraten.   Dit geeft ook weg dat het niet geschikt is om elke dag te geven; vandaar ‘aanvullend voer’. Dat gezegd hebbende, het is wel geschikt om af en toe eens te geven als lekker tussendoortje.   Ze kosten allemaal rond de €10 per kilo. Bij een maaltijdvervanger van ~100 gram, kost dit ongeveer €1.

Positief

  • Bij de complete voeren is de verhouding eiwit, vet en koolhydraten bij de meeste goed (uitzondering: Senstive kuipjes).
  • De eiwitten zijn gebaseerd op ‘vlees en dierlijke bijproducten’, alhoewel maar matig gespecificeerd, toch beter dan plantaardige toevoegingen.

Negatief

  • Vlees en dierlijke bijproducten alleen gespecificeerd naar soort en soms helemaal niet
  • Goed opletten of je aanvullend hebt of compleet. Een goede give-away is de ingrediëntenlijst, die bestaat bij de aanvullende maar uit 2-3 dingen.
  • De complete voedingen kostten meer dan €2 per dag (uitzondering: Pastei in blik, die rond de €1,50 zit). Meer dan €2 vind ik toch wel erg prijzig.

Conclusie: Best oké, maar wel een beetje duur

Miamor heeft behoorlijk wat variëteiten. Dit is ongeveer 50/50 verdeeld over complete voedingen en aanvullend voer. De meeste zijn op basis van een kip of tonijn smaak.   Helaas zijn de ingrediënten niet erg specifiek, waardoor het moeilijk te controleren valt of dit het enige is wat erin zit. Toch zijn de verhoudingen van het compleet voer best goed: hoog in eiwit, gematigd in vet en laag in koolhydraten.   Dit voer, zeker de Pastei in blikjes, raad ik aan.     Pootje PurrfectCat