Merk Review: Thrive Complete natvoer

Thrive natvoer Review

Thrive heeft twee varianten natvoer in kip en visvarianten. De ene variant zijn meer reepjes vlees, terwijl de andere meer op een soep/gelei lijkt. Thrive hanteert een “0% nonsense” methode, en hun korte en krachtige ingrediëntenlijst weerspiegelt dit ook. Toch zijn de natvoeren van Thrive compleet, wat een zeer goed uitkomt bij katten die de reepjes-vlees variant lekker vinden.

Thrive natvoer

Thrive Complete, in de smaken:

 • Tonijn
 • Kippenborst
 • Zeevis
 • Tonijn & Zalm
 • Kippenborst & Lever
Thrive natvoer Kip met Lever
Kip met lever
 • Sardientjes en Makreel
 • Tonijn met garnalen en inktvis
 • Tonijn met groenten
 • Kip en lever met groenten
 • Kip met groenten
 • Rund met groenten
Thrive natvoer Tonijn
Tonijn

(Alhoewel Thrive dit zelf niet doet, maakt Zooplus onderscheid in Thrive Complete en Adult Wet. De bovenste rij lijkt meer de reepjes vlees te zijn, de onderste meer gelei)

Thrive Complete natvoer: Kippenborst

Ingrediënten: Kippenborst (75%), Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Vitaminen & Mineralen

Toevoegingen (per 100gram): Vitamin A 2800IU, Vitamin D3 29 IU. Trace elements: Zinc 12mg, Iron 6mg, Manganese 1.4g, Copper 0.6mg, Iodine 0.2mg, Taurine 0.5g.

Analyse

Vocht80%DMME
Eiwit16%80%75%
Vet2%10%23%
NFE10,4%2%2%
Vezels0,1%  
Ruwe as1,5% Kcal: 74,42

Cijfers komen direct van Thrive zelf via de mail.
1 NFE: Nitro Free extract, de koolhydraten die energie leveren.
2 Per 100 gram. Gebaseerd op modified Atwater. Gelijk aan wat Thrive zegt.
DM = Dry Matter (droge basis), ME = metaboliseerbare energie (energieprofiel)

De eiwitten

In Thrive Complete natvoer zit veel vlees en weinig andere dingen. Hier is het kip (kippenborst). In de andere gevallen is het de meestal kip of tonijn, al niet aangevuld met andere vleessoorten (zoals zalm of garnalen).

De kippenborst is ook extreem hoog in eiwitten. Op energie basis is dit maar liefst 75%, terwijl ik het minimum voor gecastreerde katten op 40% zet.

De vetten

De vetten komen uit het vlees, maar ook uit de zonnebloemolie. Dit bevat erg veel omega-6 vetten, maar weinig omega 3 vetten. De verhouding is n3:n6 1:35,3.

Het vetgehalte in deze voeding is erg laag. Katten in het wild halen maar liefst 46% van hun energie uit vet en bij eigen keuze daalt dit ietsjes naar 36%. In deze voeding zit slechts 23%, maar het scheelt enorm dat dit niet vervangen is door koolhydraten, maar door eiwitten.

Voor gezonde dieren zou ik het liever iets hoger zien (en dan dus iets minder eiwitten), maar bij overgewicht kan dit ideaal zijn.

De koolhydraten

Er zijn geen plantaardige toevoegingen in deze voeding. Ook vlees bevat een klein beetje glucose, zoals spieren en lever, en mogelijk komt daar de 0,4% op natte basis vandaan. Op energie basis is deze voeding echter erg laag, wat perfect is voor een carnivoor als een kat.

De andere smaken

Qua ingrediënten lijken alle smaken erg op elkaar, alhoewel de vleesingrediënten soms anders zijn. Ook hebben sommige smaken toegevoegde groenten (wortels, erwten) en eentje bevat rijst.


Blog advertentie Via Natura

De metaboliseerbare energie

Voor iets meer inzicht in de energie verdeling deze tabel:

SmaakEiwitVetNFE
Tonijna,b75%23%2%
Kippenborsta,b75%23%2%
Zeevisa74%26%0%
Tonijn & Zalma73%25%2%
Kippenborst & Levera,b75%23%2%
Sardientjes en Makreel52%33%16%
Tonijn met garnalen en inktvis51%30%19%
Tonijn met groentena,b75%23%2%
Kip en lever met groentenb50%25%25%
Kip met groentenb50%25%25%
Rund met groentenb47%29%24%

De eiwitten – De eiwitten in alle varianten is hoog genoeg voor een gecastreerde kat om zijn spieren goed te onderhouden.

De vetten – In alle varianten zijn de vetten relatief laag ten opzichte van wat wilde katten eten en wat katten zelf kozen in wetenschappelijk onderzoek.

De koolhydraten – Een aantal varianten met toegevoegde groenten zijn ook direct aanzienlijk hoger in NFE dan de andere varianten.

Is Thrive natvoer geschikt bij aandoeningen?

Overgewicht

Bij overgewicht is afvallen belangrijk. Daarbij moet echter geen verlies van spieren optreden, maar verlies van vet. Deze voeding is hiervoor bij uitstek geschikt. De hoge hoeveelheden eiwitten zorgen voor spierbehoud, de mindere hoeveelheid vet zorgt ervoor dat de voeding minder calorie dicht is (overeten gebeurt minder snel) en de weinige koolhydraten zorgen ervoor dat er geen onnodige calorieën in zitten. De geschikte varianten heb ik gemarkeerd met a.

Allergie

Een aantal van deze natvoeren is single protein. Deze heb ik gemarkeerd met b. Let er wel op dat dit met kip, tonijn en rund is. Dit zijn de top 3 allergenen van katten (waar ze op reageren), dus als je net begint met elimineren, kun je beter is anders kiezen.

De Wildcat natvoer en droogvoer “Bhadra” kan een optie zijn; deze is gebaseerd op paard. Je kunt hier mijn review lezen.

Blaasgruis (struviet)

Deze voeding bevat veel vlees en eiwitten. Eiwitten, met name de aminozuren methionine en cysteïne, verzuren de urine pH. Dit kan ondersteunend werken in geval van struviet. Bovendien is het vocht goed voor de urine doorloop.

Overgang naar natvoer

Niet alle katten vinden gelei natvoer lekker, maar houden wel van vleesreepjes die ook wel in aanvullend natvoer zitten (zoals Cosma Nature). Echter zijn die niet compleet, wat problemen kan opleveren. Thrive natvoer is wel compleet en kan daarom voor 50% of meer van het dieet worden gegeven, of bij de overgang naar andere natvoeren helpen.

Waar is Thrive natvoer te koop en wat is de prijs?

Thrive Complete is te koop bij Zooplus en Zoobio.

Bij Zooplus is de kiloprijs goedkoper, maar kun je niet het droogvoer krijgen (bij Zoobio wel).

 Gemiddeld
Per kilo€13,63
Prijzen per dag: 
Kat 3 kilo (157kcal)€3,05
Kat 4 kilo (190kcal)€3,70
Kat 5 kilo (220kcal)€4,30

Alhoewel de kwaliteit goed is van deze voeding, is het ook best prijzig. Andere goede natvoeren, zoals GranataPet, Animonda en Wildcat zitten tussen de €1 en €2,50 per dag voor een gecastreerde kat van 4 kilo. Je kunt hier meer goede natvoeren zien in diverse prijscategorieën.

Echter, deze zijn lang niet zo hoog in eiwit. Ook is dat meer gelei in plaats van vlees reepjes.

Conclusie: Interessante natvoer

Het natvoer is wat mij betreft een van de betere natvoeren, alhoewel het jammer is dat het vetgehalte zo laag is. Dit kan wel weer heel zinvol zijn bij katten die moeten afvallen overigens. Vet bevat immers veel calorieën die in dit voer vervangen zijn door eiwitten in plaats van koolhydraten (zoals in veel light voer gebeurt).

Ben je nieuwsgierig naar de kattenbrokken van Thrive, dan kun je hier mijn review lezen.

Pootje PurrfectCat

Website: Thrive Pet Food

21 reacties:

 1. Op trive natvoer zie ik nergens het aantal calorieën op het blikje staan? Qua dosering staat ook 2 a 3 blikjes per dag afhankelijk van gewicht kat maar nergens staat hoeveel blikjes voor kat van 4kg? Ofvin combinatie met droogvoer van Thrive?

  Wie kan me helpen met de juiste dosering?

 2. Hi Marilyn,

  Zijn er nog meer merken natvoer die je adviseert voor het afvallen? Thrive ga ik zeker proberen, maar omdat het nogal prijzig is.. Mijn gecastreerde kater gaat namelijk richting de 6kg dus hij moet wat afvallen. Hij krijgt momenteel de brokjes van Feringa Koudgeperst. Is dat oké icm met natvoer om af te vallen, of adviseer je dan de brokjes van Thrive?

  Alvast bedankt!

 3. Hallo,
  Bedankt voor je informatieve website! Echt geweldig! Vraagje….
  Mijn kitten van 6 maanden krijgt naast thrive brokken nog het natvoer van de Fokker van royal canin. Ik wil hier graag vanaf. Ik gaf de royal canin eerst afwisselend met thrive natvoer, maar vraag mij af of deze laatste wel geschikt is voor een kitten in de groei. Kan ik haar dat ook geven? Erbij zoek ik nu nog iets ter afwisseling en heb nu edgar Cooper kitten natvoer op het oog. Zou dit voldoende zijn voor haar?

  • Marilyn [Catmoneo]

   Er is een thrive kitten, maar de meesten zijn voor adult. Dus niet zo handig voor de kitten jonger dan 1 jaar.

 4. Hallo,

  Mijn kat is 5.5 kilo.

  Ik zou graag willen dat ze een kilo lichter wordt. Hoeveel gram van dit natvoer raad je aan om per dag te geven?

  • Marilyn [Catmoneo]

   Dat ligt aan veel meer dan alleen het gewicht. Activiteit, leeftijd, castratie spelen (oa) ook mee.
   Met mijn Voedingstool kun je dat met alle gemak uitrekenen (en aanpassen, wat ook zeer handig is bij een afvaltraject!).

   • In het artikel schrijf je dat dit natvoer compleet is, maar dan schrijf je dat je het voor 50% van het dieët kan gebruiken. Terwijl de Thrive website zegt, ongeveer 2 a 3 bakjes per dag. Aangezien het compleet is, moet dit toch 100% van het dieët kunnen zijn?

   • Marilyn [Catmoneo]

    Het is inderdaad compleet, dus theoretisch kun je het 100% van het dieet maken.
    Het is alleen ook heel erg eiwitrijk.
    Vandaar dat ik aangeef dat ik Thrive daarom liever niet het gehele dieet zou maken.
    Want dan wordt het eiwitgehalte wel heel erg hoog.

 5. Hi, mijn kat eet geen brok, lust dat vanaf kitten al niet ( wijs mannetje) en is voor het mooie iets te zwaar. 6 kilo en 2,5 jaar jong.Er zou een half kilootje af mogen. Ik heb nu Thrive natvoer besteld , dat leek me oo het moment een mooie voor hem maar als ik kijk naar wat ie zou mogen (2-3 cupjes per dag) lijkt me dat eerder voor een kat van 4 kilo ?

  • Even een super grove inschatting mag hij voor 5,5kg iets van 290 gram per dag.
   De Voedingstool zou je een preciezere schatting helpen maken.

   • Ah thanks ! Ik heb de voedingstool ( nog een reactie gegeven hier hoe tof die is!) maar kan er op het moment niet bij. Laptop wordt opgeschoond door kennis. 🙂
    Ik heb even een leidraad nu en ga uitrekenen hoeveel precies als laptop terug is!

 6. dag,
  ik was op zoek naar de calcium en de fosfor in verband met blaasgruis maar ik kan het niet vinden voor dit merk. heb jij daar iets over gevonden?

 7. Bedankt Marilyn, mijn kat is van 7.4 naar 6.6 kilo gegaan door dit natvoer te geven. Het duurde best lang voor het hielp maar het resultaat is ernaar 🙂 Ik geef in het weekend alleen maar de Kippenborst natvoer en door de weeks pon en thrive brokken erbij. En dat terwijl ze alleen maar de almo nature met tonijn luste! De aanhouder wint!

  • Wat goed!!

   • Ja nooit gedacht! Ook omdat ik onbeperkt voer dacht ik dat het niet haalbaar was hem af te laten vallen. En ik wilde echt niet dat ze zonder eten zouden zitten. Maar het is gelukt, en ik ga nog door tot de 6 kilo hoop ik. Dus echt heel blij met je artikel, ga zo door 🙂

 8. @Irma Martens: mijn kater houdt ook niet van de structuur van kip en ik haal de staafmixer er even door. Hij is dol op de mousse structuur van natvoer, dus de staafmixer is elke dag in gebruik. Met de vis-structuur heeft hij geen probleem, maar dit krijgt hij zelden.
  Katten zijn eigenzinnige wezens, want ik geef hem een paar keer rauwe biefstuk per week en deze stukken knipt hij mooi en zonder problemen…terwijl ik al het natvoer met de staafmixer moet bewerken ??

 9. Ik heb de Thrive natvoer gekocht bij Zooplus.Hij eet ook de brokjes ( heel klein beetje)
  Meteen grote hoeveelheid want aanbieding.
  Onze 8 mnd oude kater vindt het wel lekker maar krijgt de vezelige structuur niet weg en gaf daarna alles over.. vlg dag opnieuw geprobeerd vermengt met ander bekend natvoer. alle vezelige stukjes van Thrive blijven in bakje achter. nu zit ik ermee.
  Iemand voordelig overnemen?

  • Misschien kun je deze oproep beter doen op de op Facebook. Ik denk dat je het dan sneller kwijt bent.

Reageren is niet mogelijk