Voeding
Marilyn [Catmoneo]
Voeding
3 min

Voerautomaat met chip: SureFeed Microchip Voerautomaat [Review]

3 min
SureFeed Microchip VoerautomaatHet voeren van je kat kan een hele uitdaging zijn. Schrokkende katten die al het voer op hun pad eten, een van de katten op speciaal voer, honden die graag wat meesnoepen of een kind die er graag mee speelt. Het kan behoorlijk tijdrovend en frustrerend zijn om je katten tegen elkaar te beschermen.   De SureFeed heeft daar een antwoord op: de voerbak alleen open voor een specifieke kat met bijbehorende chip.

Controleer de prijs op Zooplus en Bol.com

Hoe werkt de SureFeed Microchip Voerautomaat?

Door middel van een chip die je linkt met de voerbak, gaat de bak alleen open als die kat erbij zit. De voerbakjes hebben een inhoud van 400ml, wat genoeg is voor een kat voor iets meer dan een dag. De bak zelf is 30 x 23 centimeter en 22 cm hoog. https://www.youtube.com/watch?v=_2xEmMmYfBs

Ervaringen met de SureFeed

Veel mensen zijn positief over de SureFeed: 43 van de 62 reviews op Zooplus geven 5 sterren. Ondanks dit vertoond het product ook nog wel wat problemen, waarvan sommige makkelijk op te lossen zijn.

Positieve punten

 • Het voer is alleen voor de katten te bereiken met de juiste chip, waardoor andere katten niet meer mee kunnen snoepen van hun voer.
 • Een SureFeed kan gelinkt worden aan tot wel 30 katten (alhoewel dit enigszins onlogisch is om te doen, want zoveel voer kan het niet bevatten).
 • De meesten katten snappen het systeem vrij snel. Sommigen moeten even wennen aan het geluid van het dichtgaande klepje. Ook bij meerdere SureFeeds snappen katten vrij snel welke voor wie is. Er wordt een trainingsschema meegeleverd met tips voor katten die wat meer moeite hebben, wat in sommige gevallen tot 3 week kan duren.
 • De deksel zorgt er ook voor dat er geen vliegen bij het natvoer kunnen komen. Ook droogt het minder snel uit en kun je het tot wel een dag laten staan (in plaats van een paar uur).
 • Uitneembaar bakje en matje, zodat je het makkelijk schoon kunt maken. Ook heeft één van de bakjes een scheidswandje, zodat je tegelijk brokjes en natvoer kunt aanbieden.
 • Werkt op batterijen (die ongeveer een jaar meegaan), waardoor je de voederbak op elke plaats kunt zetten. (Batterijen worden niet meegeleverd).
 • Futuristisch design – het bakje ziet er mooi uit, want het oog wil ook wat.

Negatieve punten

 • Aan de voorkant is het mogelijkheid voor een vastberaden kat zich ernaast te drukken. Zelfs de kat met de chip dan wegloopt sluit de bak niet, omdat er nog beweging wordt gedetecteerd. Dat is zowel goed (je wilt niet dat je kat vast komt te zitten) als slecht (het is niet de bedoeling dat deze kat het eten opeet!).
 • Als je er teveel natvoer in stopt, wil dit nog wel eens over de deksel smeren. Dit maakt een kliederboel en is lastiger schoon te krijgen.
 • Er is helaas geen timer optie. Hierdoor kun je geen gedoseerde porties geven over de dag, iets wat bij een ‘schrokker’ handig is.
 • Het is niet goedkoop: voor ongeveer €100 heb je een SureFeed. Dit is nogal prijzig en niet voor iedereen te betalen.
SureFeed Microchip Voerautomaat Zijkant

Oplosbare puntjes

 • Katten kunnen vanaf de achterkant en zijkant erbij. Door zelf wat knip-en-plakwerk te doen, kun je wandjes maken die de voederbak meer afschermen.
 • Met wat knutselwerk kun je de voorkant wat smaller maken, zodat je kat met de eetobsessie zich er minder makkelijk tussen drukt. Ook de “Custom Intruder Mode” kan helpen.
[caption id="attachment_4424" align="aligncenter" width="640"]SureFeed afgeschermd Met een slimme doos werkt het ook. Zo kan Jetje erbij, maar Baron niet.[/caption]

Conclusie: Handig voor het voeren van verschillende diëten

Moet je een van je katten onthouden van voer vanwege overgewicht? Of hebben je katten allemaal individuele diëten waarbij ze elkaars voer niet mogen opeten? Of wil je gewoon dat de hond of je peuter niet meer bij het kattenvoer kan komen?   Dan is de SureFeed een prima oplossing en ook de enige voerautomaat met chip. De afsluiting zorgt ervoor dat elke kat krijgt wat hij nodig heeft, zonder dat anderen daarbij kunnen komen. Het enige wat jammer is, is dat er geen combinatie is gemaakt met een timer-optie.   Alhoewel enigszins prijzig, denk ik dat het een makkelijke oplossing is als je een meervoudig kattenhuishouden hebt met individuele diëten.

Controleer de prijs op Zooplus en Bol.com

Pootje PurrfectCat