Merk Review Greenwoods Natvoer


šŸ˜ø Nieuw: Hoe krijg je een gezonde en fitte kat met de juiste voeding? Na 1.5 week zie je al het verschil (betere vacht en meer energie). šŸˆ


Welke voeding is goed en welke kun je beter laten staan?
Dit en meer in de Live Webinar op 12 & 13 mei.
Greenwoods Adult Tonijn en GarnalenGreenwoods is voor mij een onbekend merk. Er zijn vier smaken: Tonijn, tonijn & garnalen, kipfilet en kipfilet & kaas. Allen hebben een hoog vleespercentage van 75%. Ze beloven geen kunstmatige conserveringsmiddelen, aroma- en kleurstoffen te gebruiken. Dit is een goed begin.

 

Voorbeeld: Greenwoods Kipfilet

Ingrediƫnten: 75% kipfilet, 1% rijst, 24% kipbouillon.

 

Analyse

Vocht 77% Droge Basis
Eiwit 20% 87%
Vet 0,5% 2,2%
KH 0,5% 2,2%
Vezels 0,1% nvt
Ruwe As 2% nvt

 

De eiwitten zijn gebaseerd op vlees, wat goed is. Ze zijn wel erg hoog en ik had liever iets meer vet erin gezien. Het vetgehalte zie je het liefst tussen de 20 en 30%. Gelukkig zitten er maar heel weinig koolhydraten in.

 

Waar ik me zorgen over maakte is of dit wel compleet voer is. De ingrediĆ«ntenlijst is erg kort en er zijn geen toevoegingen van bijvoorbeeld taurine, calcium of vitamines. Bovendien bevat de ingrediĆ«ntenlijst geen organen die voor vitamines of mineralen kunnen zorgen. Via Zooplus UK vond ik dat het een ā€˜supplementary wet cat foodā€™ is, wat mijn vermoedens bevestigd.

 

De andere smaken

Wat ik jammer vind aan de andere smaken is dat ze met tonijn of kaas zijn. Tonijn is een roofdier in de oceaan die veel gifstoffen ā€˜verzameltā€™ door kleinere vissen te eten (zoals plastic, olie, nucleair afval van Fukushima, enzovoort). Kaas kan bij sommige katten zorgen voor diarree, omdat ze na de kitten tijd lactose intolerant worden.

 

Positieve punten

  • Vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen, aroma- en kleurstoffen
  • Veel eiwitten en weinig koolhydraten
  • Het gebruik van vers vlees.
  • Ook te gebruiken als hypoallergeen voer bij voedsel allergieĆ«n. (Uiteraard mits je kat geen allergie heeft voor Ć©Ć©n van de bestandsdelen).

 

Negatieve punten

  • Het is aanvullend voer. Op zichzelf is dit niet erg, maar ik ben op zoek naar voer dat ik elke dag kan geven.
  • Veel te weinig vet.
  • Het gebruik van tonijn en kaas, maar ook rijst.
  • Vrij hoge kiloprijs.

 

Conclusie: Goed voer voor soms

De ingrediƫnten trekken me aan, maar ik vind het jammer dat het niet compleet is. Ook is het vetgehalte heel erg laag. Toch ziet het voer er aantrekkelijk uit. Daarom zou ik dit voer best als extraatje (of als snack) geven. Geef dit bijvoorbeeld 2 of 3 als maaltijdvervanger (op 21 maaltijden per week).

Greenwoods Natvoer is te koop bij Zooplus

Pootje PurrfectCat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *