Reviews: Natvoer
Marilyn [Catmoneo]
Reviews: Natvoer
1 min

Merk Review Greenwoods Natvoer

1 min
Greenwoods Adult Tonijn en GarnalenGreenwoods is voor mij een onbekend merk. Er zijn vier smaken: Tonijn, tonijn & garnalen, kipfilet en kipfilet & kaas. Allen hebben een hoog vleespercentage van 75%. Ze beloven geen kunstmatige conserveringsmiddelen, aroma- en kleurstoffen te gebruiken. Dit is een goed begin.

Voorbeeld: Greenwoods Kipfilet

Ingrediënten: 75% kipfilet, 1% rijst, 24% kipbouillon.   Analyse
Vocht77%Droge Basis
Eiwit20%87%
Vet0,5%2,2%
KH0,5%2,2%
Vezels0,1%nvt
Ruwe As2%nvt
  De eiwitten zijn gebaseerd op vlees, wat goed is. Ze zijn wel erg hoog en ik had liever iets meer vet erin gezien. Het vetgehalte zie je het liefst tussen de 20 en 30%. Gelukkig zitten er maar heel weinig koolhydraten in.   Waar ik me zorgen over maakte is of dit wel compleet voer is. De ingrediëntenlijst is erg kort en er zijn geen toevoegingen van bijvoorbeeld taurine, calcium of vitamines. Bovendien bevat de ingrediëntenlijst geen organen die voor vitamines of mineralen kunnen zorgen. Via Zooplus UK vond ik dat het een ‘supplementary wet cat food’ is, wat mijn vermoedens bevestigd.

De andere smaken

Wat ik jammer vind aan de andere smaken is dat ze met tonijn of kaas zijn. Tonijn is een roofdier in de oceaan die veel gifstoffen ‘verzamelt’ door kleinere vissen te eten (zoals plastic, olie, nucleair afval van Fukushima, enzovoort). Kaas kan bij sommige katten zorgen voor diarree, omdat ze na de kitten tijd lactose intolerant worden.

Positieve punten

  • Vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen, aroma- en kleurstoffen
  • Veel eiwitten en weinig koolhydraten
  • Het gebruik van vers vlees.
  • Ook te gebruiken als hypoallergeen voer bij voedsel allergieën. (Uiteraard mits je kat geen allergie heeft voor één van de bestandsdelen).

Negatieve punten

  • Het is aanvullend voer. Op zichzelf is dit niet erg, maar ik ben op zoek naar voer dat ik elke dag kan geven.
  • Veel te weinig vet.
  • Het gebruik van tonijn en kaas, maar ook rijst.
  • Vrij hoge kiloprijs.

Conclusie: Goed voer voor soms

De ingrediënten trekken me aan, maar ik vind het jammer dat het niet compleet is. Ook is het vetgehalte heel erg laag. Toch ziet het voer er aantrekkelijk uit. Daarom zou ik dit voer best als extraatje (of als snack) geven. Geef dit bijvoorbeeld 2 of 3 als maaltijdvervanger (op 21 maaltijden per week).

Greenwoods Natvoer is te koop bij Zooplus

Pootje PurrfectCat