Kattenverzekering
Marilyn [Catmoneo]
Kattenverzekering
4 min

Review Aegon Kattenverzekering

4 min
Kattenverzekering Review Aegon

Aegon is sinds 1983 een van de grotere spelers in de verzekeringsmarkt. Ze hebben een grote variatie aan verzekeringen, van pensioenen en hypotheken. Als kattenverzekeraar zijn ze minder bekend.

Toch zijn ze interessant voor iedereen die zoekt naar een goedkope kattenverzekering. Ze bieden een mooie basisdekking tegen een lage premie, dus dat is zeker de moeite waard om te onderzoeken.

Aegon Kattenverzekering: De dekking

Ik denk dat Aegon een van de overzichtelijkste dierenverzekeringen heeft van allemaal. Je kunt je kat of hond hier verzekeren tegen de basis van aandoeningen en ongevallen.

  • Ze vergoeden 75% van de rekening.
  • Ze hebben een maximum van €2.500 per jaar, zonder maxima per behandeling.
  • Je betaalt €25 per declaratie.

Aanvullende verzekering

Aegon biedt twee aanvullende verzekeringen voor je kat, namelijk Crematie en Reis. In Crematie (‘Module A’) vergoeden ze alles van de crematie (zonder eigen bijdrage) tot een maximum van €100. Bij Reis (‘Module C’) vergoeden ze in Europa voor medische noodgevallen tot maximaal €1.000 per jaar.

Voor de duidelijkheid: er is geen Module B – waarom weet ik ook niet.

Premie

De premie is op basis van de leeftijd.

Je kunt de verzekering afsluiten tot en met 5 jaar (tot 6 jaar).

Eigen risico

Eerder had Aegon 1 vast bedrag dat je betaalde per declaratie. De rest werd vergoed. Dit is helaas niet langer zo.

Je eigen risico is nu 25%. De rest (75%) van de rekening wordt vergoed door Aegon. Voor de premie die ze vragen is dat nog steeds een goede deal.

Voordelen : Waarom bij Aegon een kattenverzekering afsluiten?

Mijn idee is dat de vergoeding van 75% tegenover de lage premie van net iets meer dan een tientje per maand een zeer goede deal is. Zeker als je niet zoveel kunt missen per maand, is dit een goedkope kattenverzekering die je uit de brand kan helpen totdat je (weer) wat financiële lucht hebt.

En verder...

  • Tot €2.500 per jaar vergoed zonder maximale bedragen voor behandelingen
  • Prima basisdekking
  • Zelf je dierenarts kiezen
  • Weinig mitsen en maren in de voorwaarden over wat ze vergoeden.

Nadelen: Waarom geen kattenverzekering bij Aegon?

Het belangrijkste nadeel bij Aegon is dat je niet de dekking kunt uitbreiden. Ze vergoeden niets voor castratie, preventieve zorg, het gebit, alternatieve therapieën (denk aan fysio of gedragstherapie) of bij kanker. Hiervoor zijn ook geen aanvullende verzekeringen af te sluiten.

En verder...

  • Jaarlijkse verouderingstoeslag én indexering (toch zijn prijzen vanaf 2018 nog maar amper gestegen, maximaal een eurootje. Dat valt me zeer mee.).
  • Verplicht chippen, maar dat wordt niet vergoed.
  • Elke declaratie moet je €25 betalen als een soort van administratiekosten.

Aanvullende verzekeringen voor je kat

Zoals genoemd heeft Aegon twee aanvullende verzekeringen: Crematie en Reis. Hieronder onderzoek ik of deze het waard zijn om af te sluiten.

Crematie

Aegon betaalt maximaal €100 voor het vervoer en crematie van je kat. Hiervoor hoef je geen eigen risico te betalen. De startpremie hiervoor is €2,20 per maand ongeacht op welke leeftijd je deze afsluit.

Een individuele crematie kost zo’n €200. Dan kun je de as meenemen in een urn (niet vergoed). Als je kat de gemiddelde leeftijd van 14 jaar haalt, ben je bij 14 jaar verzekerd al €369,60 kwijt. Bedenk wel: Aegon vergoed maar maximaal €100.

Dus eigenlijk betaal je over tijd de premie + de extra kosten van €100 voor de crematie = €469,60. Da's niet voordelig ten opzichte van de vergoeding.

Aangeraden? Nee.

Spaar zelf €2 per maand voor 10 jaar en je hebt €240 gespaard.

Daar kun je een crematie van maken en zelfs nog een mooie urn kopen.

Reis

Deze verzekering geldt voor Europa en alle landen die aan de Middellandse Zee liggen (zie 2.2.2. voor de landen). Het moet dan wel gaan om iets wat niet kan wachten totdat je weer in Nederland bent. Ze vergoeden tot een maximum van €1.000 per jaar. Je betaalt €3,93 per maand, ongeacht de leeftijd van je dier dat je het afsluit.

Het is altijd heel lastig om te zeggen of een buitenland verzekering het waard is. Immers zijn er zoveel dingen die zouden kunnen gebeuren. Je betaalt elk jaar €47,16 en daarom kan het het waard zijn voor peace of mind dat een groot gedeelte gedekt wordt mocht er iets gebeuren.

Aangeraden? Misschien

Ik zou dit alleen doen als je elk jaar naar het buitenland gaat met je kat. Neem je je kat een keertje mee, dan kun je beter zelf wat geld opzij zetten voor het geval dat.

Bedank wel: Katten zijn gewoontedieren, en in de regel zijn verhuizingen stressvol. Kijk dus heel goed of dit wel iets is voor je kat. In de meeste gevallen zou ik zeggen: doe maar liever niet.

Kattenverzekering van Aegon: Ja of Nee?

Ik vind de verzekering voor katten van Aegon zeer interessant. Ze vergoeden de basics voor maar liefst 75%. Tegenover de premie van net iets meer dan €10 per maand, is dit een goedkope kattenverzekering.

Een premieberekening kun je hier doen.

Daarentegen is de dekking wel echt de basis en heb je niet de mogelijkheid om het gebit, alternatieve therapieën of kankerbehandelingen te verzekeren. Wil je graag die uitgebreide dekking, dan is Aegon niet geschikt voor jou.

Wil je graag meer dekking, dan is Ohra Basis (€14,05) een optie. Je hebt dan 80% vergoeding en ook de jaarlijkse vergoeding is hoger (€3.500). Hiervoor heb je alle basics en de mogelijkheid om een aanvullende verzekering voor het gebit af te sluiten. Hier lees je mijn review.

Pootje PurrfectCat

Laatste update: 10-04-2022

Bronnen

Genoemde prijzen zijn altijd voor een één jarige Europese Korthaar en per maand, tenzij anders vermeld.

Premie berekening Aegon

Aegon Polisvoorwaarden (nr. 3036) (let op: ze hebben meerdere PDF's online. Die lijken wel op elkaar – download de nieuwste op deze pagina).