Review Aegon Kattenverzekering

Aegon kattenverzekeringAegon is sinds 1983 een van de grotere spelers in de verzekeringsmarkt. Ze hebben een grote variatie aan verzekeringen, van pensioenen en hypotheken. Als kattenverzekeraar zijn ze minder bekend.

 

Toch zijn ze interessant voor iedereen die graag een vast eigen risico wil in plaats van een percentage. Ze bieden een mooie basisdekking tegen een lage premie, dus dat is zeker de moeite waard om te onderzoeken.

 

Aegon Kattenverzekering: De dekking

Ik denk dat Aegon een van de overzichtelijkste dierenverzekeringen heeft van allemaal. Je kunt je kat of hond hier verzekeren tegen de basis van aandoeningen en ongevallen. Ze hebben een maximum van €3.500 per jaar, zonder maxima per behandeling. Je betaalt €50 per declaratie, waarbij je rekeningen mag samenvoegen en tot een jaar na de datum van de eerste behandeling mag indienen.

 

Aanvullende verzekering

Aegon biedt twee aanvullende verzekeringen voor je kat, namelijk Crematie en Reis. In Crematie (‘Module A’) vergoeden ze alles van de crematie (zonder eigen bijdrage) tot een maximum van €100. Bij Reis (‘Module C’) vergoeden ze in Europa voor medische noodgevallen tot maximaal €1.000 per jaar.

 

Voor de duidelijkheid: er is geen Module B – waarom weet ik ook niet.

 

Premie

De premie is op basis van de leeftijd. Naarmate je langer de verzekering hebt lopen, wordt er een verouderingstoeslag en indexering (maximaal 3%) gerekend.

 

Je kunt de verzekering afsluiten tot en met 7 jaar (tot 8 jaar).

 

Er wordt naar ras gevraagd op het invulformulier, maar na onderzoek maakt dit niet uit. Ik heb dit getest voor een 1 jarige kat: Europese korthaar, Maine Coon, Perzische Langhaar, Manx, Munchin en Scottisch Fold.

 

Eigen risico

Aegon rekent €50 eigen risico per declaratie. Je kunt voor één declaratie meerdere rekeningen opsparen tot maximaal een jaar na datum van de eerste behandeling (polis 6.1).

 

Een vast bedrag als eigen bijdrage is erg prettig bij hoge kosten. Of de rekening nu €100 of €2.000 bedraagt, jij betaalt €50. Aegon is tegenwoordig de enige die dit hanteert. Als je de verzekering wil afsluiten voor de grote kosten, dan is dit een serieus interessante optie.

 

Polisvoorwaarden

Op de huisdierenpagina van Aegon kun je de Bijzondere Voorwaarden Huisdierenverzekering vinden. Deze is lekker overzichtelijk. Hier vind je de dingen die ik het meest opmerkelijk vond.

 

2.3.3. Uitsluitingen

In veel gevallen bij huisdierverzekeringen bepalen zij wat nodig of onnodige behandelingen zijn. Vinden zij het onnodig, dan wordt het niet vergoed.

 

Ook worden kosten om te voorkomen dat je kat ziek wordt, van gewichtsproblemen en gevolgen daarvan en voor een second opinion (tenzij schriftelijk toestemming) niet vergoed.

 

3 Eigen risico

Als de enige in de huisdierenverzekeringswereld hanteert Aegon een eigen risico van maar €50 per ingediend declaratieformulier. Bij de aanvullende verzekering Crematie geldt zelfs géén eigen risico.


Blog advertentie Via Natura

 

5 Welke verplichtingen heeft u

Je moet je huisdier goed verzorgen met onder andere goede voeding of voorgeschreven dieetvoeding, een jaarlijkse controle, vaccinaties en parasietbestrijding. Dit is even een puntje om op te letten als je zelf je voeding samenstelt (zoals bij KVV en BARF).

 

Ook is een identificatiechip verplicht, maar deze wordt niet vergoed. Dit moet gedaan worden bij het eerste bezoek aan de dierenarts.

 

6 Hoe moet u nota’s bij ons indienen

Onder 6.1 kun je lezen dat je de nota’s binnen een jaar na de eerste behandeling binnen moet zijn.

 

Onder 6.5 kun je lezen dat je bij behandelingen die duurder zijn dan €750 eerst toestemming moet vragen, tenzij het spoedeisend is. Dit is standaard bij huisdierverzekeringen.

 

7 Jaarlijkse indexering en verouderingstoeslag

Elk jaar zal je premie stijgen door de verouderingstoeslag. Ook kan het zijn dat de dierenarts of de spullen duurder worden, waardoor ze willen indexeren. Dit gaat op basis van de consumentprijsindex (CPI) van het Centraal Bureau Statistiek tot maximaal 3%.

 

Voordelen en nadelen van Aegon Huisdierenverzekering

Voordelen

 • 100% vergoed per behandeling tot de maximale vergoeding (€3.500 per jaar)
 • Slechts €50 eigen risico per jaar in plaats van een percentage (de enige die dit heeft!).
 • Prima basisdekking
 • Zelf je dierenarts kiezen
 • Weinig mitsen en maren in de voorwaarden over wat ze vergoeden.

 

Nadelen

 • Maximaal een half jaar na dato rekening de declaratie indienen.
 • Jaarlijkse verouderingstoeslag én indexering (maximaal 3%) (desalniettemin zijn de prijzen van 2018 maar €0,17 hoger dan in 2016 voor een kat van 1 jaar)
 • Geen uitbreidingen mogelijk voor gebit, alternatieve therapieën of kankerbehandelingen.
 • Verplicht chippen, maar dat wordt niet vergoed.
 • Eenzijdige polisvoorwaarden aanpassingen (Polis 1.7.1., standaard in deze branche).

 

Aanvullende verzekeringen voor je kat

Zoals genoemd heeft Aegon twee aanvullende verzekeringen: Crematie en Reis. Hieronder onderzoek ik of deze het waard zijn om af te sluiten.

 

Crematie

Aegon betaalt maximaal €100 voor het vervoer en crematie van je kat. Hiervoor hoef je geen eigen risico te betalen. De startpremie hiervoor is €1,94 per maand ongeacht op welke leeftijd je deze afsluit.

 

Een individuele crematie kost zo’n €200. Dan kun je de as meenemen in een urn (niet vergoed). Als je kat de gemiddelde leeftijd van 14 jaar haalt, ben je bij 14 jaar verzekerd al €325 kwijt. Aangezien ze ook maar €100 vergoeden, moet je daar dus nog eens €100 bij op tellen.

 

Aangeraden? Nee.

Spaar zelf €2 per maand voor 10 jaar en je hebt €240 gespaard. Daar kun je een mooie crematie van maken en zelfs nog een urn kopen.

 

Reis

Deze verzekering geldt voor Europa en alle landen die aan de Middellandse Zee liggen (zie 2.2.2. voor de landen). Het moet dan wel gaan om iets wat niet kan wachten totdat je weer in Nederland bent. Ze vergoeden tot een maximum van €1.000 per jaar. Je betaalt €3,46 per maand, ongeacht de leeftijd van je dier dat je het afsluit.

 

Het is altijd heel lastig om te zeggen of een buitenland verzekering het waard is. Immers zijn er zoveel dingen die zouden kunnen gebeuren. Je betaalt elk jaar €41,52 en daarom kan het het waard zijn voor peace of mind dat een groot gedeelte gedekt wordt mocht er iets gebeuren.

 

Aangeraden? Misschien

Ik zou dit alleen doen als je elk jaar naar het buitenland gaat met je kat. Neem je je kat een keertje mee, dan kun je beter zelf wat geld opzij zetten voor het geval dat.

 

Kattenverzekering van Aegon: Ja of Nee?

Ik vind de verzekering voor katten van Aegon zeer interessant. Het vergoed alleen de basis, maar ze hebben een vast eigen risico van €50 per jaar. Aangezien veel mensen een verzekering afsluiten juist voor de hoge bedragen, zorgt dit ervoor dat het betaalbaar blijft.

 

Daarentegen is de dekking wel echt de basis en heb je niet de mogelijkheid om het gebit, alternatieve therapieën of kankerbehandelingen te verzekeren. Wil je graag die uitgebreide dekking, dan is Aegon niet geschikt voor jou.

 

Alternatieve verzekeringen

Een goedkopere verzekering is bijvoorbeeld de Ongevallen verzekering van Petplan. Voor €4,41 heb je dan de dierenarts kosten die gelinkt zijn aan een ongeluk (dus geen ziekten) gedekt.

 

Wil je graag een bredere dekking dan is Petplan Plus meer geschikt. Voor ongeveer €20 per maand wordt 75% van de kosten gedekt, inclusief 50% voor het gebit, 75% voor alternatieve therapieën, huidaandoeningen en 50% bij behandeling in Europa.

Pootje PurrfectCat

Bronnen

Genoemde prijzen zijn altijd voor een één jarige Europese Korthaar en per maand, tenzij anders vermeld.

Aegon website

Premie berekening Aegon

Aegon Polisvoorwaarden (nr. 3027) (let op: ze hebben meerdere PDF’s online. Die lijken wel op elkaar – download de nieuwste onderaan op deze pagina).

Vond je dit artikel interessant?
Meld je dan aan voor meer tips en de nieuwste blogs.
Plus de download "In 4 stappen kattenvoer beoordelen".

*Geen spam!

Wist je dat... Je kunt Catmoneo ook volgen op Facebook!

3 reacties:

 1. De Hema heeft een dierenverzekering met €40,= eigen risico.

 2. Tnxs
  .de moeite.waard om morgen even te kijken wat er allemaal vergoed word..website ligt er dit weekend helaas uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *