Review Aegon Kattenverzekering

Kattenverzekering Review Aegon

Aegon is sinds 1983 een van de grotere spelers in de verzekeringsmarkt. Ze hebben een grote variatie aan verzekeringen, van pensioenen en hypotheken. Als kattenverzekeraar zijn ze minder bekend.

Toch zijn ze interessant voor iedereen die graag een vast eigen risico wil in plaats van een percentage. Ze bieden een mooie basisdekking tegen een lage premie, dus dat is zeker de moeite waard om te onderzoeken.

Aegon Kattenverzekering: De dekking

Ik denk dat Aegon een van de overzichtelijkste dierenverzekeringen heeft van allemaal. Je kunt je kat of hond hier verzekeren tegen de basis van aandoeningen en ongevallen. Ze hebben een maximum van €3.500 per jaar, zonder maxima per behandeling. Je betaalt €50 per declaratie, waarbij je rekeningen mag samenvoegen en tot een jaar na de datum van de eerste behandeling mag indienen.

Aanvullende verzekering

Aegon biedt twee aanvullende verzekeringen voor je kat, namelijk Crematie en Reis. In Crematie (‘Module A’) vergoeden ze alles van de crematie (zonder eigen bijdrage) tot een maximum van €100. Bij Reis (‘Module C’) vergoeden ze in Europa voor medische noodgevallen tot maximaal €1.000 per jaar.

Voor de duidelijkheid: er is geen Module B – waarom weet ik ook niet.

Premie

De premie is op basis van de leeftijd. Naarmate je langer de verzekering hebt lopen, wordt er een verouderingstoeslag en indexering gerekend.

Je kunt de verzekering afsluiten tot en met 7 jaar (tot 8 jaar).

Er wordt naar ras gevraagd op het invulformulier, maar voor de prijs maakt het niet uit. Ik heb dit getest voor een 1 jarige kat: Europese korthaar, Maine Coon, Perzische Langhaar, Manx, Munchin en Scottisch Fold.

Eigen risico

Aegon rekent €50 eigen risico per declaratie. Je kunt voor één declaratie meerdere rekeningen opsparen tot maximaal een jaar na datum van de eerste behandeling (polis 6.1).

Een vast bedrag als eigen bijdrage is erg prettig bij hoge kosten. Of de rekening nu €100 of €2.000 bedraagt, jij betaalt €50. Aegon is de enige die dit hanteert. Als je de verzekering wil afsluiten voor de grote kosten, dan is dit een serieus interessante optie.

Voordelen : Waarom bij Aegon een kattenverzekering afsluiten?

Mijn belangrijkste voordeel is het vaststaande eigen risico. Deze bedraagt slechts €50 per declaratie, waarbij meerdere nota’s tegelijk mogen worden ingediend. Bij grotere bedragen is dat veel voordeliger dan een percentueel eigen risico.

En verder…

 • 100% vergoed per behandeling tot de maximale vergoeding (€3.500 per jaar)
 • Prima basisdekking
 • Zelf je dierenarts kiezen
 • Weinig mitsen en maren in de voorwaarden over wat ze vergoeden.

Nadelen: Waarom geen kattenverzekering bij Aegon?

Het belangrijkste nadeel bij Aegon is dat je niet de dekking kunt uitbreiden. Ze vergoeden niets voor castratie, preventieve zorg, het gebit, alternatieve therapieën (denk aan fysio of gedragstherapie) of bij kanker. Hiervoor zijn ook geen aanvullende verzekeringen af te sluiten.

En verder…


Blog advertentie Via Natura
 • Jaarlijkse verouderingstoeslag én indexering (toch zijn prijzen van 2018 naar 2019 gedaald en van 2019>2020 maar €0,29 gestegen bij opnieuw afsluiten).
 • Verplicht chippen, maar dat wordt niet vergoed.
 • Als je elk jaar maximaal €170 claimt, dan betaal je in premies + eigen bijdrage net zoveel (bij een kat van 1 jaar). Ga je uit van kleinere bedragen, dan is deze verzekering minder handig.

Aanvullende verzekeringen voor je kat

Zoals genoemd heeft Aegon twee aanvullende verzekeringen: Crematie en Reis. Hieronder onderzoek ik of deze het waard zijn om af te sluiten.

Crematie

Aegon betaalt maximaal €100 voor het vervoer en crematie van je kat. Hiervoor hoef je geen eigen risico te betalen. De startpremie hiervoor is €2,04 per maand ongeacht op welke leeftijd je deze afsluit.

Een individuele crematie kost zo’n €200. Dan kun je de as meenemen in een urn (niet vergoed). Als je kat de gemiddelde leeftijd van 14 jaar haalt, ben je bij 14 jaar verzekerd al €340 kwijt. Aangezien ze ook maar €100 vergoeden, moet je daar dus nog eens €100 bij op tellen.

Aangeraden? Nee.

Spaar zelf €2 per maand voor 10 jaar en je hebt €240 gespaard. Daar kun je een crematie van maken en zelfs nog een mooie urn kopen.

Reis

Deze verzekering geldt voor Europa en alle landen die aan de Middellandse Zee liggen (zie 2.2.2. voor de landen). Het moet dan wel gaan om iets wat niet kan wachten totdat je weer in Nederland bent. Ze vergoeden tot een maximum van €1.000 per jaar. Je betaalt €3,64 per maand, ongeacht de leeftijd van je dier dat je het afsluit.

Het is altijd heel lastig om te zeggen of een buitenland verzekering het waard is. Immers zijn er zoveel dingen die zouden kunnen gebeuren. Je betaalt elk jaar €43,68 en daarom kan het het waard zijn voor peace of mind dat een groot gedeelte gedekt wordt mocht er iets gebeuren.

Aangeraden? Misschien

Ik zou dit alleen doen als je elk jaar naar het buitenland gaat met je kat. Neem je je kat een keertje mee, dan kun je beter zelf wat geld opzij zetten voor het geval dat.

Kattenverzekering van Aegon: Ja of Nee?

Ik vind de verzekering voor katten van Aegon zeer interessant. Het vergoed alleen de basis, maar ze hebben een vast eigen risico van €50 per jaar. Ben jij iemand die graag een verzekering heeft voor de grotere bedragen (~€500+) dan is Aegon een zeer interessante optie. Een premieberekening kun je hier doen.

Daarentegen is de dekking wel echt de basis en heb je niet de mogelijkheid om het gebit, alternatieve therapieën of kankerbehandelingen te verzekeren. Wil je graag die uitgebreide dekking, dan is Aegon niet geschikt voor jou.

Wil je graag meer dekking, dan is Ohra Basis een optie. Neem je dit met de aanvullende verzekering Gebit, dan betaal je ~€15 per maand voor 85% vergoeding tot een maximum van €2.500 per jaar. Hier lees je mijn review.

Wil je graag nog meer dekking, inclusief alternatieve therapieën en gebit, kijk dan eens naar Petplan Plus.

Pootje PurrfectCat

Laatste update: 30-09-2020

Bronnen

Genoemde prijzen zijn altijd voor een één jarige Europese Korthaar en per maand, tenzij anders vermeld.

Aegon website

Premie berekening Aegon

Aegon Polisvoorwaarden (nr. 3027) (let op: ze hebben meerdere PDF’s online. Die lijken wel op elkaar – download de nieuwste onderaan op deze pagina).

3 reacties:

 1. De Hema heeft een dierenverzekering met €40,= eigen risico.

 2. Tnxs
  .de moeite.waard om morgen even te kijken wat er allemaal vergoed word..website ligt er dit weekend helaas uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Webinar inschrijving Hoe kies je de juiste kattenvoeding voor jouw kat FB