Review InShared Kattenverzekering

InShared Kattenverzekering“We all benefit” is de leus van internetverzekeraar InShared (via Achmea). Met verschillende verzekeringen kun je bonussen sparen. Zo ook met de huisdierenverzekering voor katten.

 

Zo kun je een goedkope kattenverzekering afsluiten voor alleen ongevallen. Als je graag ietsjes meer wilt, kun je dit doen door de aanvullende Huisdier & Zorg af te sluiten, zodat je ook verzekerd bent voor ziekten en aandoeningen.

 

InShared kattenverzekering: Dekking

Ongevallen

De inrichting van de kattenverzekering van InShared is wat anders dan normaal in deze branche. Zij hanteren een basispolis Ongevallen, die alleen bij ongevallen geldt. Dus als je kat wordt aangereden of vast komt te zitten in het kantelraam, dit valt hieronder. Het onderzoek om te bepalen wat er mis is en de behandeling wordt dan vergoed voor 85% tot maximaal €3.500 per jaar.

 

Aanvullend: Huisdier & Zorg

Wil je graag ook aandoeningen en ziekten verzekeren, dan kom je uit bij de aanvullende verzekering Huisdier & Zorg. Hierin zijn opgenomen:

 • Consult bij de dierenarts en specialist
 • Geregistreerde medicijnen
 • Operaties, narcose en opname
 • Onderzoek, onder andere bloed- en urine onderzoek
 • Röntgenfoto’s
 • MRI’s en CAT scans (altijd 50%)
 • Euthanasie
 • Gezondheidscheck en vaccinaties (maximaal €80 per jaar)
 • Professionele gebitsreiniging (tot maximaal €600 per 2 jaar)
 • Fysiotherapie, hydrotherapie, gedragstherapie of accupunctuur (€50 per keer tot maximaal €800 per jaar en alleen indien voorgeschreven door de dierenarts)
 • Chemo- en radiotherapie (50% tot maximaal €3.000 per jaar)
 • Bij vermissing (tot maximaal €250)
 • Crematie (maximaal €500)
 • Dekking in Europa en landen aan de Middellandse zee (indien boven de €250)
 • Kattenopvang voor 4 week als je in het ziekenhuis of zorginstelling komt als je alleenstaande bent (maximaal €500 per jaar)

 

Hoeveel er betaald wordt ligt aan de dekking die je neemt: 50% of 100%.

 

Bij de Huisdier & Zorg 50% betaal jij 50% van de kosten en InShared de andere 50%. Bij 100% heb je een eigen risico van 15%. Dan betaal je dus 15% en InShared 85%.
Premie

De premie is voornamelijk gebaseerd op de leeftijd: Hoe ouder je kat, hoe duurder de verzekering wordt. Je kunt Ongevallen afsluiten tot en met 10 jaar, Huisdier & Zorg 50% tot en met 6 jaar en Huisdier en Zorg 100% tot 4 jaar.*

 

*Toch kon ik nog steeds prijzen inzien voor leeftijden ver hierover, dus mogelijk dat dit voor katten niet geldt.

 

In de polis (1.10) kun je ook lezen dat ze vanaf 8 jaar rekenen met een extra premietoeslag. Hoeveel dit is wordt niet gespecificeerd, maar zal mede afhangen van het ras.

 

Ras

Naast leeftijd bepaald ras de prijs, maar het soort ras lijkt niet uit te maken. Dit heb ik getest voor een 1 jarige Maine Coon, Perzische kat, Munchkin, Manx en Scottish Fold. Deze waren iets duurder dan een niet-raskat, maar verschilden onderling niet. Overigens maakte dit alleen uit voor de Huisdier & Zorg prijzen.

 

Rassen (1 jaar) Ongevallen H&Z50% H&Z100%
Geen ras € 4,58 € 8,43 € 18,71
Ras € 4,58 € 9,37 € 20,79

 

Eigen risico

Het eigen risico is bij InShared Kattenverzekering (polis 1.15) een percentage:


Blog advertentie Via Natura
 • Ongevallen: 15%
 • Huisdier en Zorg 50%: 50%
 • Huisdier en Zorg 100%: 15%

 

De polisvoorwaarden

Voor een volledig beeld snuffel ik altijd het hele polisvoorwaarden document door. Gelukkig zijn die van InShared prima te lezen. Hieronder vind je mijn opmerkelijkste vondsten.

 

1.3 Chippen

Om je kat te laten verzekeren moet je bij het eerste dierenarts bezoek je kat laten chippen. Deze kosten worden bij InShared niet vergoed.

 

1.12.5 Kosten van second opinions.

InShared betaalt niet voor second opinions, ténzij zij dat verzoek indienen.

 

1.14 Jaarbeloning

Ze werken met beloningspunten. Die kun je krijgen voor de elke euro die je aan premie betaald en voor iedere maand en jaar dat je klant blijft. Ook krijg je extra punten als je preventieve maatregelen neemt, zoals vaccinaties en dieetvoeding.

Echter staat in deze bepaling dat als je in een jaar een schademelding doet, je je beloningspunten verliest en dus geen teruggave krijgt.

 

Meer over de jaarbeloningen van InShared kun je hier lezen.

 

1.16 Contact bij indienen declaratie?

Net zoals bij de meeste andere dierenverzekeraars, moet je bij een behandeling die boven de €1.000 uitkomt eerst toestemming vragen aan InShared. Als het om een spoedgeval gaat hoeft dat uiteraard niet, maar moet je ze zo snel mogelijk informeren.

 

3.2 Wat wordt vergoed in Huisdier & Zorg?

Ook de opvang van je huisdier tot maximaal 4 weken wordt vergoed, mits je alleenstaand bent en in het ziekenhuis of zorginstelling terecht komt.

 

4.2 Hoe stellen wij uw vergoeding vast?

Het kan zijn dat ze extra praktijkkosten of toeslagen (voor bijvoorbeeld het gebruik van speciale instrumenten of kundigheid van de behandelaar) niet betalen.

 

Voor- en nadelen van InShared Kattenverzekering

Voordelen

 • Beloningspunten als je niets hoeft te declareren (en een deel van je premie terug)
 • Ongevallen: Een lage premie met een hoge dekking (85%)
 • Huisdier & Zorg: Uitgebreide dekking voor een nette premie
 • Huisdier & Zorg: Ook een crematie is meeverzekerd.
 • Je hebt overal in Nederland, maar ook in Europa en landen rondom de Middellandse zee dekking.

 

Nadelen

 • Ongevallen: Geen ziekten en aandoeningen meeverzekerd
 • Chippen is wel verplicht, maar wordt niet vergoed
 • Huisdier & Zorg – Gebit: In de polisvoorwaarden alleen gebitsreiniging genoemd.
 • MRI en CAT scans worden voor maximaal 50% vergoed.

 

InShared Kattenverzekering: Ja of Nee?

InShared heeft een interessant systeem met teruggave van premies door middel van bonuspunten en percentages. Als je meerdere verzekeringen bij hun hebt lopen, kan dit extra interessant zijn.

 

Aangeraden op basis van dekking / prijsverhouding:

 • Ongevallen: ja
 • Basis: nee
 • Brede dekking: ja

 

InShared Huisdierenverzekering kun je hier afsluiten.

 

Ongevallen

Als je alleen geïnteresseerd bent om ongevallen te verzekeren, dan is InShared één van de twee opties. Petplan biedt dit ook aan. Zij zijn €0,17 goedkoper, maar zij vergoeden 80% tot maximaal €2.000 per jaar. Bij InShared is dit 85% tot maximaal €3.500 per jaar. Daarom vindt ik InShared hier de betere optie.

 

Een basisverzekering

Qua basisverzekering vind ik InShared iets minder interessant. Als je Ongevallen + Huisdier & Zorg 50% afneemt, komt je op €13 per maand. Het voordeel is de brede dekking, maar je moet nog steeds 50% zelf betalen, wat ik behoorlijk veel vind.

 

Een goed alternatief is Ohra Plus. Hier is de premie iets lager en krijg je 80% vergoed. Daarvoor moet je wel inboeten in dekking. Zo heb je niets voor gebit, alternatieve therapieën of kankerbehandelingen. Deze kun je eventueel wel aanvullend afsluiten, maar dat kost uiteraard weer extra.

 

Een brede dekking

Wil je gewoon alles gedekt hebben, dan is Ongevallen + Huisdier en Zorg 100% interessant. Je komt dan uit op ongeveer €24, waarbij 85% van de rekening gedekt wordt tot maximaal €3.500 per jaar. Je hebt dan een brede dekking, van de basis inclusief gebitsreiniging, preventieve zorg, alternatieve therapieën, kankerbehandelingen (50%), de crematie en dekking in Europa.

 

Een alternatief is Ohra Top met de twee aanvullende verzekeringen Vaccinatie & Gebit + Aanvullend (castratie, alternatieve therapieën en kankerbehandelingen) is €1,50 per maand duurder. Deze heeft echter wel een hogere jaarvergoeding (€5.000), een bredere dekking bij vooral gebitszaken en vergoed 80% in geval van kankerbehandelingen.

Pootje PurrfectCat

 

Bronnen

InShared Website

Polisberekening

InShared Dierenverzekering Voorwaarden

Vond je dit artikel interessant?
Meld je dan aan voor meer tips en de nieuwste blogs.
Plus de download "In 4 stappen kattenvoer beoordelen".

*Geen spam!

Wist je dat... Je kunt Catmoneo ook volgen op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *