Kattenverzekering
Marilyn [Catmoneo]
Kattenverzekering
5 min

Review InShared Kattenverzekering

5 min
Kattenverzekering Review InShared

“We all benefit” is de leus van internetverzekeraar InShared (via Achmea). Met verschillende verzekeringen kun je bonussen sparen. Zo ook met de huisdierenverzekering voor katten.

Zo kun je een goedkope kattenverzekering afsluiten voor alleen ongevallen. Als je graag ietsjes meer wilt, kun je dit doen door de aanvullende Huisdier & Zorg af te sluiten, zodat je ook verzekerd bent voor ziekten en aandoeningen.

LET OP: In april 2022 zijn ze bezig met updates van de polisvoorwaarden, en kun je deze niet afsluiten. Ik zal deze later bekijken en reviewen wanneer deze weer beschikbaar is via InShared.

InShared kattenverzekering: Dekking

Ongevallen

De inrichting van de kattenverzekering van InShared is wat anders dan normaal in deze branche. Zij hanteren een basispolis Ongevallen, die alleen bij ongevallen geldt.

Dus als je kat wordt aangereden of vast komt te zitten in het kantelraam, dit valt hieronder. Het onderzoek om te bepalen wat er mis is en de behandeling wordt dan vergoed voor 85% tot maximaal €3.500 per jaar.

Aanvullend: Huisdier & Zorg

Wil je graag ook aandoeningen en ziekten verzekeren, dan kom je uit bij de aanvullende verzekering Huisdier & Zorg. Hierin zijn opgenomen:

 • Consult bij de dierenarts en specialist
 • Geregistreerde medicijnen
 • Operaties, narcose en opname (incl. dwang en sondevoeding)
 • Onderzoek, onder andere bloed- en urine onderzoek
 • Röntgenfoto’s
 • MRI’s en CAT scans (altijd 50%)
 • Euthanasie
 • Gezondheidscheck en vaccinaties (maximaal €80 per jaar)
 • Professionele gebitsreiniging (tot maximaal €600 per 2 jaar)
 • Fysiotherapie, hydrotherapie, gedragstherapie of acupunctuur (€50 per keer tot maximaal €800 per jaar en alleen indien voorgeschreven door de dierenarts)
 • Chemo- en radiotherapie (50% tot maximaal €3.000 per jaar)
 • Bij vermissing (tot maximaal €250)
 • Crematie (maximaal €500)
 • Dekking in Europa en landen aan de Middellandse zee (indien boven de €250; de eerste €250 betaal je zelf)
 • Kattenopvang voor 4 week als je in het ziekenhuis of zorginstelling komt als je alleenstaande bent (maximaal €500 per jaar)

Hoeveel er betaald wordt ligt aan de dekking die je neemt. Bij de Huisdier & Zorg 50% krijg je 50% vergoed en betaal je zelf de andere helft.

Bij de Huisdier & Zorg 100% is de naam erg misleidend. Je krijgt hierbij 85% vergoed en 15% van de rekening betaal je zelf.

Premie

De premie is voornamelijk gebaseerd op de leeftijd: Hoe ouder je kat, hoe duurder de verzekering wordt. Je kunt Ongevallen afsluiten tot en met 10 jaar afsluiten.

Daarentegen kun je Huisdier & Zorg 50% tot en met 6 jaar en Huisdier en Zorg 100% tot 4 jaar volgens hun FAQ. Toen ik dit echter probeerde, bleek het voor beiden tot en met 5 jaar te zijn.

In de polis (1.10) kun je ook lezen dat ze vanaf 8 jaar rekenen met een extra premietoeslag. Hoeveel dit is wordt niet gespecificeerd, maar zal mede afhangen van het ras.

Ras

Naast leeftijd bepaald ras de prijs, maar het soort ras lijkt niet uit te maken. Dit heb ik getest voor een 1 jarige Maine Coon, Perzische kat, Munchkin, Manx en Scottish Fold. Deze waren iets duurder dan een niet-raskat, maar verschilden onderling niet. Overigens maakte dit alleen uit voor de Huisdier & Zorg prijzen.

Rassen (1 jaar)OngevallenH&Z50%H&Z100%
Geen ras€ 4,62€ 8,88€ 19,75
Ras€ 4,62€ 9,87€ 21,94

Eigen risico

Het eigen risico is bij InShared Kattenverzekering (polis 1.15) een percentage:

 • Ongevallen: 15%
 • Huisdier en Zorg 50%: 50%
 • Huisdier en Zorg 100%: 15%

1.14 Jaarbeloning

Ze werken met beloningspunten. Die kun je krijgen voor de elke euro die je aan premie betaald en voor iedere maand en jaar dat je klant blijft. Ook krijg je extra punten als je preventieve maatregelen neemt, zoals vaccinaties en dieetvoeding.

Echter staat in deze bepaling dat als je in een jaar een schademelding doet, je je beloningspunten verliest en dus geen teruggave krijgt.

Meer over de jaarbeloningen van InShared kun je hier lezen.

Voordelen: Waarom een InShared Kattenverzekering?

InShared heeft een interessante toevoeging, namelijk de ongevallen verzekering. (Sinds kort ook bij Petplan af te sluiten). Daarbij kun je ongelukjes, zoals een aanvaring met een auto, een misstap op de trap of verkeer ingecalculeerde sprong verzekeren. Voor een €5 per maand zijn deze dingen voor 85% gedekt en hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Dat kan interessant zijn als je deze dingen wil afdekken, maar niet voor ziekten wil betalen.

En verder...

 • Ongevallen: Een lage premie met een hoge dekking (85%)
 • Je hebt dekking overal in Nederland, maar ook in Europa en landen rondom de Middellandse zee.
 • Ben je alleenstaande en wordt je opgenomen (ziekenhuis, verzorgingstehuis), dan wordt opvang voor je kat tot €500 per jaar vergoed.
 • Beloningspunten als je niets hoeft te declareren (en een deel van je premie terug)

Nadelen: Waarom geen verzekering bij InShared?

Een van de dingen die de Huisdier en Zorg variant lastig maakt voor vergelijkingen, is dat er voor veel zaken een maximum bedrag geldt. Bijvoorbeeld €50 per consult, €80 voor preventieve zorg en voor het gebit €600 per 24 maanden. Hierdoor kun je makkelijk uitgaan van een vergoeding, terwijl je die mogelijk niet voor het gehele bedrag krijgt.

En verder...

 • Ongevallen: Geen ziekten en aandoeningen meeverzekerd
 • De 'Huisdier en Zorg 100%' vind ik qua naam erg misleidend; je betaalt gewoon 15% eigen bijdrage.
 • Huisdier & Zorg - Gebit: In de polisvoorwaarden alleen gebitsreiniging genoemd.
 • MRI en CAT scans worden voor maximaal 50% vergoed.
 • Opmerkelijk maar waar: de polisvoorwaarden hebben nog steeds een datum van september 2012. Dit lijkt wel erg verouderd, maar iets anders kon ik niet vinden. Sinds in ieder geval 2018 gaan de prijzen wel steeds iets omhoog.

InShared Kattenverzekering: Ja of Nee?

InShared heeft een interessant systeem met teruggave van premies door middel van bonuspunten en percentages. Als je meerdere verzekeringen bij hun hebt lopen, kan dit extra interessant zijn.

Aangeraden op basis van dekking / prijsverhouding:

 • Ongevallen: ja
 • Basis: nee
 • Brede dekking: ja

InShared Huisdierenverzekering kun je hier afsluiten.

Ongevallen

Als je alleen geïnteresseerd bent om ongevallen te verzekeren, dan is InShared één van de twee opties. Petplan biedt dit ook aan. Zij zijn iets duurder en zij vergoeden 80% tot maximaal €2.000 per jaar. Bij InShared is dit 85% tot maximaal €3.500 per jaar. Daarom vindt ik InShared hier de betere optie.

Een basisverzekering

Voor een basisverzekering kan InShared interessant zijn. Je moet je dan afvragen of je liever een iets bredere dekking hebt tegen minder vergoeding (50%) - dan is InShared geschikt.

Wil je liever een minder bredere dekking (geen gebit en alternatieve therapieën), maar een hogere vergoeding, kijk dan eens naar Ohra Plus. Dan heb je 80% vergoed en zit je ongeveer in dezelfde prijscategorie per maand. Eventueel kun je met aanvullende verzekeringen extra's afsluiten naar wens.

Een brede dekking

Wil je gewoon alles gedekt hebben, dan is Ongevallen + Huisdier en Zorg 100% interessant. Je komt dan uit op ongeveer €24, waarbij 85% van de rekening gedekt wordt tot maximaal €3.500 per jaar. Je hebt dan een brede dekking, van de basis inclusief gebitsreiniging, preventieve zorg, alternatieve therapieën, kankerbehandelingen (50%), de crematie en dekking in Europa.

Een alternatief in dezelfde prijscategorie is Petplan Plus. Hierbij wordt 75% van rekening vergoed tot €4.000 per jaar. Daarin zit ook het gebit voor 50% (maar meer behandelingen, zoals extracties en wortelkanaalbehandeling) en alternatieve therapieën (ook meer soorten dan bij InShared).

Pootje PurrfectCat

Laatste update: 30-09-2020

Bronnen

InShared Website

Polisberekening

InShared Dierenverzekering Voorwaarden (versie sept. 2012 - er is geen nieuwere momenteel)