Cat Lovers Gold Natvoer Review
Reviews: Natvoer
Marilyn [Catmoneo]
Reviews: Natvoer
2 min

Review Cat Lovers Gold Natvoer

2 min

Terug van weggeweest! Cat Lovers Gold natvoer was een tijdje uit het assortiment, maar ze hebben de natvoer teruggehaald. Wel zijn er een aantal dingen veranderd, dus vandaar hier een nieuw review op basis van het nieuwe etiket.


Het review van de brokken lees je hier.


Cat Lovers Gold natvoer

Ingrediënten: 35% kip, 23% lam, 14% zalm, 1,5% rijst, 1,5% cranberries, 1% erwtenmeel.

Toevoegingen: vitamine D3: 250 IE, vitamine E: 100 mg, biotine: 0,2 mg, zink: 15 mg, ijzer: 10 mg, mangaan: 3,0 mg, kaliumjodide: 0,75 mg, koper: 0,5 mg, taurine: 650 mg.

Technologische toevoegingen: johannesbroodpitmeel: 5000 mg/kg.


Analyse

Vocht78%DMME
Eiwit10%45,5%40%
Vet4%18,2%38%
NFE5,5%25%22%
Vezels0,5%2,3%
Ruwe as2%9,1%kCal: 88

NFE = Nitrogen Free Extract, de koolhydraten die energie leveren.
DM = Droge basis; ME = Metaboliseerbare energie
kCal = Energie per 100 gram (volgens producent 96,5kcal/100gram)


De beoordeling

De eiwitten bestaan uit kip, lam en zalm. Dit is 72% van het totaal. Dit levert 40% van de energie uit eiwitten. Dit is goed voor de spiermassa van je kat. Dit is dezelfde hoeveelheid als in de vorige samenstelling.


De vetten komen uit het vlees en zijn niet als olie toegevoegd. Kip en lam is hoger in omega-6 vetten, terwijl de zalm een goede tegenhanger is door de omega-3 vetten.

Ten opzichte van de vorige samenstelling is deze minder vet. Dit is een verschil van 57% van de energie versus nu slechts 38% van de energie. Dat is een drastische vermindering.


Helaas betekent dat dat de koolhydraten flink gestegen zijn. Deze waren 3% op energiebasis, en die zijn nu maar liefst 22%ME. Dit is ondanks dat er echt niet gek veel rijst is toegevoegd, dus dit is best opmerkelijk. Echter zit er wel erwtenmeel door wat in de vorige variant niet werd toegevoegd.

Door de hoge koolhydraten is het echter niet meer geschikt voor diabetes katten. Ook voor katten die te dik zijn zou ik deze voeding afraden. Zelfs voor gezonde katten vind ik het behoorlijk hoog.


Cranberry bevat diverse mineralen (zoals kalium, calcium, fosfor en magnesium) en vitaminen (A, C en diverse van B). Ook wordt gedacht dat het mogelijk de urine wat verzuurd, alhoewel ik hiervoor alleen anekdotisch bewijs en geen wetenschappelijk bewijs heb gevonden.


Ik vind het positief dat bij elk ingrediënt een percentage vermeld staat. Zo is het duidelijk hoeveel ze daarvan gebruiken.


Cat Lovers Gold natvoer


Waar kun je Cat Lovers Gold kopen en hoeveel kost het?

De verkoper is te vinden op Dog Lovers Gold. Zij hebben verschillende fysieke verkoopadressen (zie hier). Ook hebben ze hun eigen webshop waar je zowel het natvoer als droogvoer kunt bestellen. (Hier kun je mogelijk ook per mail vragen om een proefzakje).

Een andere webshop waar je zowel CLG droogvoer als natvoer kunt kopen is via-natura.nl. Je moet het dan wel afhalen in de fysieke winkel.


Prijs

6 blikken van 400 gram kosten €11,70. Dat is omgerekend €4,88 per kilo. Per dag zou je voor een gemiddelde kat van 4 kilo 215 gram voeren, wat neerkomt op €1,05 per dag. Dit is voor een natvoer vrij goedkoop.


Conclusie: CLG Natvoer niet meer aanbevolen

Waar ik eerst heel enthousiast was over de CLG natvoer, ben ik dat helaas met de nieuwe samenstelling niet meer zozeer. Dit heeft met name te maken met de hoge hoeveelheid koolhydraten. Voor een kat met pancreatitis zou dit mogelijk nog wel een uitkomst kunnen zijn overigens.