8 Leuke Kattenspeeltjes

Spelende Kat

Photo Credit: Eddy Van 3000

Voor mensen is beweging belangrijk, maar voor katten ook. Speeltjes zijn daarom niet alleen goed voor het vermaak, maar ook voor het lichaam. En niet alleen kittens vinden spelen leuk; mijn 11 jarige kat Lapje vindt spelen nog steeds fantastisch (en wij ook!).

 

1. Lapjes favoriet: De hengel

Hoe simpel: een stokje, een elastiekje en een muisjes of veertjes. Hiermee kunnen we haar altijd wel verleiden om even te spelen. En pak ook eens het stokje andersom vast en haal het uiteinde van het stokje over de grond. Geeft net zoveel plezier!

kattenspeeltje hengel

Te koop bij ZooPlus

2. Cleo’s favoriet: De speeltunnel

Door petsitten ontmoeten we veel anderen katjes. Cleo, een zwartharige kat met wit borstje, is dol op de tunnel. Om zich te verstoppen en om erdoor heen te racen. Of om gewoon wat tegen het balletje te meppen.

Speeltuneel voor kat

Te koop bij ZooPlus

3. Luna’s favoriet: De ronddraaiende muis

Cleo’s zusje, Luna – een helemaal witte kat – is juist dol op de ronddraaiende muis. Meer kijkend en gefascineerd door wat er gebeurd, maar af en toe in jaagmodus. Fantastisch om te zien als ze met haar neus erin duikt om het muisje te pakken.

Kattenspeelgoed ronddraaiende muis

Te koop bij Bol.com

 

4. Het laserlampje

Bekend uit de Hunger Games wanneer Katniss met de kat speelt in de bunker: het laserlampje. Blijkbaar is niets zo uitdagend voor een kat als een lichtpuntje die je nooit te pakken kunt krijgen. Wat ook prima werkt, is de zon reflecteren met je horloge.

 

5. Catch the Mouse

Dit heb ik nog nooit geprobeerd, maar lijkt me hilarisch. De muisjes komen aan de zijkanten van de Zwiterse kaas eruit. En je kunt hem instellen op “spelen wanneer u niet thuis bent” – plezier verzekert.

Forlicat Catch the Mouse

Te koop bij Bol.com

 

6. Ouderwetse muisjes met valeriaan

Valeriaan, ook wel kattenkruid genoemd, is voor sommige katten onweerstaanbaar – ze worden er zelfs een beetje stoned van. Met dit knuffelmuisje kan jouw kat zich uitleven met bijten, likken en krabben.

Muisjes met valeriaan

Te koop bij Bol.com

 

7. Chase the ball

Genoeg plezier voor je kitten en oudere katten: in dit circuit gaat de bal rond en rond. Door gaten in het plafond kan je kat de bal achterna jagen. Door het voortduwen gaat de bal steeds sneller en gaat het lichtje aan. Jachtplezier verzekert.

chase the ball kattenspeelgoed

Te koop bij ZooPlus

8. Krabpaal

Wie zegt dat een krabpaal saai is? Deze hilarische krabpaal met een rinkelend staartje zorgt voor veel speelplezier. Je kat kan zich helemaal uitleven.

krabpaal leeuw

Te koop bij ZooPlus

De krabpaal hoeft overigens helemaal niet fancy te zijn om mee te spelen. Deze simpele krabpaal van de Action met hengeltje werkt prima! (Totdat Lapje hem sloopte, maar dat hoort erbij 🙂 )

 

Welk speeltje is de favoriet van jouw kat?

kattenpootje

Vond je dit artikel interessant?
Meld je dan aan voor meer tips en de nieuwste blogs.
Plus de download "In 4 stappen kattenvoer beoordelen".

*Geen spam!

Wist je dat... Je kunt Catmoneo ook volgen op Facebook!

2 reacties:

  1. Ik speel altijd zelf met mijn katten en zal dus nooit een automatisch speeltje meer kopen. Mijn ervaring is dat ze het dan even leuk vinden en er vervolgens nooit meer naar kijken. Ik speel voornamelijk met een hengel cq stokje met veren eraan of ga met balletjes gooien in de gang, touwtjes waar ik mee door het huis ren (jaja is ook nog goed voor mijn conditie) vinden ze ook geweldig. Wel ruim ik na het spelen alle speeltjes (op de balletje na) op, omdat ik niet wil dat ze iets opeten als ik er niet bij ben. Ook propjes papier, dozen van geleverd kattenvoer en ons aquarium doen het goed 😉

    • Mijn kat vind de hengel het leukst, of een bolletje wol aan een 3 meter lang touw dat ik door de kamer trek (achter de bank langs vind ze het mooist).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *