Review: Tabby Tijger Speelhengel voor katten

Tabby Tijger Speelhengel Review

Superleuk, van ByNeko kreeg ik een speelhengel van Tabby Tijger opgestuurd om te testen. Inclusief leuke veertjes waar Lapje dol op is en een aantal springveertjes. Dus hup, aan de slag, en testen maar!

De speelhengel is mijn absoluut favoriete speeltje voor katten. Je ben mooi op afstand, maar hebt toch een interactie met je kat. Bovendien is dit dé manier om het jachtinstinct van je kat naar boven te halen. Je kunt een vogeltje of een muisje imiteren door afwisselend vlug en langzaam te bewegen. Alhoewel Lappie in mei al 17 wordt (!!) speelt ze nog steeds actief. Heel soms vanuit zichzelf (zoals met een prop papier) maar meestal met de hengel. Daar komt de Tabby Tijger hengel natuurlijk goed van pas!

Tabby Tijger speelhengel

In eerste instantie had ik mijn bedenkingen: de hengel voelde wat ‘flimsy’ aan (wat dun en zwak). Maar niets is minder waar! De hengel kun je juist buigen en dat is handig, want als je de ‘prooi’ uit je kats klauwen wilt laten ontsnappen dan buigt ie. In plaats van dat je voorzichtig moet zijn om je speelhengel niet te breken, kan de Tabby Tijger behoorlijk wat hebben. Ideaal!

Tevens kun je heel makkelijk een ander speeltje erop zetten. Lapje is dol op veertjes, maar je kunt ook kiezen voor een muisje, een vogeltje of zelfs een vlinder. Deze zijn van dierlijk materiaal maar cruelty free verkregen. Het beste voor je kat zonder dat er dieren voor lijden.

Springveertjes

Ik weet dat er katten zijn die deze dingetjes echt fantastisch vinden.

Lapje? Not so much. Ze ruikt er eens aan, ze probeert erop te kauwen, maar uiteindelijk weet ze niet zo goed wat ze er mee moet, haha!

Neemt niet weg dat deze dingetjes vast heel leuk zijn als je bijvoorbeeld kittens hebt. Die spelen ook meer uit zichzelf en dan is de interactie met zo’n veer die wegspringt mogelijk leuker en uitdagender.

Springveertjes

Wil jij ook zo’n gave Tabby Tijger hengel, springveertjes of andere speeltjes voor je kat? Neem dan eens een kijkje op ByNeko.nl. Daar vind je allerlei prachtige spulletjes voor je kat.

Pootje Catmoneo

PS: Voor alle duidelijkheid: Deze hengel en springveertjes heb ik cadeau gekregen van ByNeko om te testen en te laten zien. Het review heb ik eerlijk geschreven. Ik verdien niets als je iets besteld bij ByNeko. Maar ik vind het wel een hele gave shop!

3 reacties:

 1. Wat een leuke review! ik kende deze site nog helemaal niet, ga zeker een kijkje nemen. Mijn katten zijn ook dol op speelhengels.

 2. Op hun site staat ook het carpet. Dit is hier een enorm succes. Ze spelen er met zijn 2en mee, maar ook ik gebruik het om met hun te spelen. Ik neem het uiteinde van de speelhengel en laat deze tevoorschijn komen bij verschillende gaten. Ze vliegen alle kanten op en kunnen er geen genoeg van krijgen.

 3. arthur rombouts

  Hallo Marilyn,
  Ik wil je even zeggen dat ik blij ben met de voedingsadviezen die je eerder hebt gegeven. Vooral het nat-voeren van mijn katten was nieuw voor mij. Maar ook de samenstelling van het voedsel en de prijzen die er voor betaald moeten worden. Fijn dat je dat hebt uitgezocht. Ik koop daarom ook bij Zooplus.
  Mijn katten zijn met dat gezonde voedsel een stuk levendiger geworden. En ik vroeg mij af omdat ze op een bovenwoning wonen of er niet een geschikt speeltje zou zijn. Nou heb ik al een hengel maar die veertjes trekken ze er zo van af. Nu zal ik jouw hengel uit proberen. Want hengelen vinden ze helemaal tegek! Bedankt!
  Groet, Arthur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Webinar inschrijving Hoe kies je de juiste kattenvoeding voor jouw kat FB