Hoe laat je je kat meer bewegen?

Bewegen is erg gezond. Niet alleen gebruikt je kat hierdoor meer energie, maar ook worden zijn spieren gebruikt én is beweging goed voor de hersenen. Het houdt je kat dus zowel fysiek als mentaal gezonder.

Daarom is beweging niet alleen belangrijk voor te dikke katten, maar voor alle katten!

Toch zijn er nog een hoop katten die ‘liever lui dan moe’ graag zo weinig mogelijk doen. Echte bankhangers dus.

Hoe krijg je die katten aan het bewegen?

Een spelletje kan dan handig zijn. Hiervoor zijn bijvoorbeeld voerpuzzels, zoals je hier ook kunt vinden.

Maar niet elke kat laat zich daartoe verleiden of snapt deze voerpuzzels.

Onderstaand voerspelletje kan daardoor heel goed helpen je kat meer te laten bewegen. Het is simpel, snel en gratis!


Blog advertentie Via Natura

Stap 1: Laat je kat weten dat jij iets lekkers hebt (brokjes, snoepjes). 10 stuks zijn meer dan genoeg. Als het zijn normale brokjes zijn, kun je ook een maaltijd op deze manier geven (dan zullen het iets meer dan 10 brokjes zijn uiteraard).

Stap 2: Gooi één voor één het lekkers door de kamer, waarbij je ze uitspreid over locaties. Zo moet je kat steeds een stukje lopen. Zelfs als hij rustig sjokt heeft ie beweging. Rennen mag, maar is niet vereist!

Stap 3: Geef het laatste brokje/snoepje vanuit je hand als eindritueel. Zo leert je kat dat daarna geen nieuwe voeding meer komt, en kan hij rustig weer zijn eigen ding gaan doen.

Soms heeft je kat wat tijd nodig om door te krijgen wat de bedoeling is, dus geef niet te snel op!

Lapje vindt dit spelletje ontzettend leuk, en ik doe het dan ook regelmatig. Zo houd ik haar in beweging, terwijl ze toch al 15 jaar is (in mei 2020 al 16!).

Wat vinden jouw katten van dit spelletje?

Krijg je ze in beweging?

Pootje Catmoneo

2 reacties:

  1. Mijn kitten beweegt soms meer dan mij lief is. Soms gaan zijn oren naar achter en vliegt hij als bezeten door het huis. Of hij zet het op een bijten en dan zijn mijn vrouw of ik het slachtoffer.
    Een automatisch balletje dat je via usb kunt opladen bood uitkomst.
    Hij vindt het onweerstaanbaar en gaat erachteraan nadat hij het eerst een tijdje bespied heeft. Wellicht dat oudere katten het ook heel leuk vinden. Na 40 minuten houdt het balletje vanzelf op of is het al eerder klem komen te zitten. Dan mag jij gaan zoeken waar het is gebleven en beleef jij er ook plezier aan 🙂

  2. Dit doe Ik ook al jaren, en nog geen kat gehad die het niet geweldig vindt. Blijkbaar smaken brokjes beter als je op ze moet “jagen”. Ik doe het soms ook in de tuin en gooi de brokjes hoog en ver zodat ze een paar keer stuiteren, maar mijn katten zijn veel jonger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *