Merkreview Bandit KVV voor katten

Voer review Bandit KVV

Bandit is het merk van dierenarts Tannetje Koning en voedingsspecialist Huub van de Lang. Voor Bandit wordt biologisch vlees gebruikt, wat in de kattenvoedings wereld maar weinig te vinden is. Voor katten hebben ze 4 verschillende mixen.

Bandit KVV vleesvoeding

Welke smaken heeft Bandit voor de kat?

 • Katmix
 • Wildmix
 • Vismix
 • Speciaalmix – geschikt bij suikerziekte, blaas- en nierproblemen

In welke grootte zijn ze verkrijgbaar?

In bakjes van 300, 465 en 935 gram.

Is het compleet?

Ja, de voeding kun je elke dag aan je kat geven volgens Huub van de Lang.

Zit er een premix in Bandit KVV?

Nee, Bandit maakt geen gebruik van een premix van mineralen en vitaminen.

De website

De Bandit site vind ik niet erg gebruikersvriendelijk en helaas staat er weinig informatie op over de inhoud van de voeding.

Aan de andere kant, als je mailt, krijg je vrij vlot een mailtje terug mét de informatie waarom je vraagt. Mocht je dus inhoudelijke vragen hebben over het KVV product, schroom niet om Bandit te contacteren.

Bandit Kattenmix

Ingrediënten: Vers bio rundvlees/kipvlees, bio zilvervliesrijst, verse vis (niet bio).

Analyse:

Vocht62%DMME
Eiwit21%55,3%46,6%
Vet12%31,6%56,5%
NFE-1,4%-3,1%
Vezels4,3%11,3% 
Ruwe as2,1%5,5%Kcal: 180,4

NFE = Nitrogen Free Extract, de koolhydraten zonder vezel
DM = Droge basis (dry matter), ME = Metaboliseerbare energie
Kcal en ME berekent op basis van traditionele Atwater (beter verteerbaar)

De beoordeling

Het biologische vlees is een groot pluspunt. We weten dat in de kattenmix rund en kip zit, maar helaas niet welke delen of organen. Ook wordt er vis toegevoegd. Ook in de andere varianten wordt er weinig gespecificeerd.

Helaas komt de NFE onder 0% uit. Dit betekent dat er waarschijnlijk afrondingen zijn in het vocht, eiwit en vet.

In tegenstelling tot vele andere KVV’s, is deze minder vet. Dat kan handig zijn voor katjes die neigen naar overgewicht, te dik zijn of hier gevoelig voor zijn.

Ook zijn de eiwitten hoog, wat passend is voor katjes die hier van nature helemaal aan gewend zijn.

Bandit energieprofiel: alle varianten

Hieronder zie je het deel energie (ME) dat de verschillende macronutriënten leveren. De Kcal zijn berekend op basis van de traditionele Atwater methode. Negatieve waarden komen omdat het totaal van eiwitten, vet, vezel, ruwe as en vocht al de 100% overschrijden.

VariantEiwitVetNFEkCal
Katmix46,6%56,5%-3,1%180
Wildmix43,7%53,0%3,3%192
Vis-mix41,3%58,5%0,2%203
Speciaalmix29,8%67,6%2,6%201
Cijfers op energiebasis (ME)

Ingrediënten:

Wildmix: Vers zuiver wildvlees.

Vis-mix: Vers gevangen vis: Makreel en zalm.

Speciaalmix: Vers bio rundvlees/kipvlees, bio groente/fruit, verse vis (niet bio).

De wildmix en vis-mix zijn beiden vergelijkbaar met de katmix. Eiwitrijk, niet te vet, en zeer koolhydraatarm.

De speciaalmix is ook bedoelt voor katjes met nierproblemen, vandaar dat de eiwitten hierin verlaagd zijn. Omdat de koolhydraten laag moeten zijn voor katjes met diabetes, kom je automatisch uit op een vettere variant.

Waar kun je Bandit krijgen en hoeveel kost het?

Animal Food Express verkoopt 3 van de 4 varianten.

VariantPrijs/dag
Katmix€1,14
Wildmix€1,40
Vismix?
Speciaalmix€1,37
Prijzen op basis van een gecastreerde kat van 4kg per dag.

Qua prijs valt het me heel erg mee, zeker voor een biologische variant. Ook een stuk goedkoper dan 100% natvoer, waarbij je al snel op €2 per dag zit. Ten opzichte van andere KVV’s is het wel duurder.

Conclusie: Bandit een mooie KVV

Het biologische vlees is al een mooi pluspunt, de analyse vind ik er goed uit zien en meer informatie over andere voedingsstoffen kun je makkelijk opvragen. Alhoewel de website dus niet veel info heeft, kun je daar wel makkelijk achter komen. Die transparantie is heel erg prettig.

Al met al raad ik Bandit KVV voor katten zeker aan.

Pootje Catmoneo

14 reacties:

 1. Hoi, is het calcium % bekend van de Bandit voor katten? (en dan specifiek de wildmix) ik kan het nergens vinden, en Bandit antwoord niet.

 2. Hoi! Bedankt voor de review! Ik wil graag de wildmix geven aan de katten, maar is het calciumgehalte in % van de Wildmix toevallig bekend? Ik kan het echt nergens vinden.

  Bedankt alvast!

 3. Vreselijke ervaring met Bandit Wildmix kattenvoer. Veel geld kwijt aan een jaar lang dit (dure) voer èn dierenartskosten. Onze poes heeft vanaf kitten een zeer ernstige allergie overgehouden aan dit voer waar -volgens de reactie van meneer de Lange (producent) “ hazenkarkas, konijnenkarkas, en per seizoen wisselend reebok- of – hertenspiervlees “ in is verwerkt. Het voer wordt als eliminatiedieet gepromoot, maar ik begrijp niet dat een voeder van wisselende samenstelling een eliminatiedieet kan zijn. Het leek vaak wisselend van samenstelling. Echt duizend euro verder aan dierenartskosten, en de oorzaak bleek een ernstige eiwitallergie te zijn. Onze andere kat had geen klachten maar liet het voer -instinctief ? – al gauw links liggen. Hij gooide het zelfs uit zijn voederbakje 🙂 Met Hills ZD is nu eindelijk de voedingsallergie aamgetoond én verdwenen en de vreselijke opengekrabte bloedende jeukende nek, hals en het hoofdje van onze poes zijn genezen. Graag zou ik een grondig kwaliteitsonderzoek willen naar dit rauwe diervoeder. Het blikvoer (kip) lustten beide poezen niet , in de rundmix zat heel veel bot en de hanenmix (hanenkarkas? Expiriment ? ) was een regelrechte aanfluiting. Nooit meer Bandit voor de poes.

 4. Ik heb een tijd lang Bandit gevoerd, maar ben daar mee gestopt omdat er stukjes bot in zitten. Zo’n stukje bot is toen tussen de kiesjes van mijn kat terecht gekomen en ze raakte helemaal in paniek. Is het nog steeds grof van samenstelling?

 5. Komt er ook een review van de barf burger van animal food express? ik ben aan het overwegen om deze te geven, vooral omdat het het makkelijkst te verdelen is in porties en omdat we niet zo veel vries plaats hebben. voor mij zien de ingrediënten er goed uit maar het zou super zijn als hier ook nog een review van komt.

  • Ik heb in ieder geval even een snelle blik op de varianten geworpen:

   De kip variant heeft gruwelijk veel lever (10%) en ondanks de claim zal een afwisseling tussen allround en hypo geen compleet dieet vormen. (Grote kans ook dat de kat deze afwisseling ook niet zal accepteren vanwege de redelijke hoeveelheid pens.)

   Het is erg laag in eiwitten en bevat een vrij ruime hoeveelheid calcium (kan obstipatie veroorzaken).

   Al met al ben ik dus niet enthousiast.

 6. Mijn vorige kat lustte geen KVV meer sinds ze binnen verbleef. Alleen de Bandit Wildmix wou ze nog eten. Gestopt omdat te eenzijdig zou zijn. Nu met mijn kittens geef ik BIBI diverse varianten. Is daar ook review van?

  • Nog niet, maar dat komt nog wel zodra ik weer wat meer tijd heb 🙂

   • Hallo Marilyn, daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ik heb dit merk aan 2 honden gegeven, onze vorige kat en het monster wat hier nu rondloopt. Ik merk een verschil in smaak (de natuurmix met lam en pens is favorieter dan de beefmix).

   • Hoi Marilyn, ik ben ook benieuwd naar een review over Bibi KVV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.