Reviews: Natvoer
Marilyn [Catmoneo]
Reviews: Natvoer
2 min

Merkreview Prins Nature Care Natvoer

2 min
Prins nature care kipPrins Nature Care bevat geen granen en is vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. Een complete vleesmaaltijd voor je kat wordt beloofd, verrijkt met zalmolie voor omega-3 vetten en cranberry's.  

Prins Nature Care: Kip

Ingrediënten: 50% samengesteld met kippenhart, kippenvlees, kippenlever, kippenmaag en kippennek, cranberries (3%), zalmolie, inuline Toevoegingen: Geen.   Analyse
Vocht 76% Droge basis
Eiwit 11% 45,8%
Vet 7% 29,2%
KH 4% 16,7%
Vezels 0,5%
Ruwe as 2%
Calcium 0,31%
Fosfor 0,26%
  Natures Care bestaat uit 50% vlees bestaande uit spiervlees en organen. Wat mij betreft had dit een hoger vleespercentage mogen zijn, maar 50% is niet slecht. Hart verzorgt onder andere in taurine, terwijl lever een goede bron van vitamine A is. Twee puntjes van kritiek is het gebruik van maag en nek.   Maag kan resten van planten bevatten, waardoor de koolhydraten stijgen. Alleen de 3% cranberries zijn hier waarschijnlijk niet verantwoordelijk voor de 16,7%DM koolhydraten, dus mogelijk is deze maaginhoud hier het geval.   Het gebruik van nek is discutabel. Hierin kan schildklier(hormonen) zitten die de werking van de schildklier van je kat kunnen verstoren.   Zalmolie is goed voor vetzuren als DHA en EPA. Zalm op zichzelf is niet heel duurzaam, maar is een van de goedkopere manieren om deze belangrijke vetzuren en andere voedingsstoffen te krijgen.   Inuline wordt meestal gewonnen uit chicorei wortel. Dit is, net als fructo-oligosachariden (FOS), een prebiotica. In de Prins varianten zit hiervan heel weinig (soms minder dan 3%, soms minder dan 0,1%, gebaseerd op de voorgaande gespecificeerde ingrediënten). Als fermenteerbare vezel kan prebiotica kan helpen om darmbacteriën te voeden. Echter, als je kat maag- of darmproblemen heeft, is dit niet aan te raden, omdat het ook de slechte bacteriën voedt. Is dat niet het geval, dan lijkt inuline een goede stimulans voor het immuunsysteem.  

De andere smaken

De kalkoen smaak ziet er hetzelfde uit als de kip variant, maar dan uiteraard met kalkoen in plaats van kip. De kip/zalm en kip/garnalen bevatten 45% kip en 5% zalm of garnaal. Dat is wat mij betreft teleurstellend, omdat de smaak misleidend is. Prins nature care kip

Positief

  • 50% vlees, waaronder diverse organen.
  • De toevoeging van inuline kan positief zijn voor de darmflora bij gezonde dieren.
 

Negatief

  • Om voor mij niet helemaal verklaarbare reden zijn de koolhydraten toch meer dan 10%DM.
  • Het gebruik van kippennek: als hierin nog schildklier zit, kan dit de eigen schildklierhormonen in de war sturen.
 

Conclusie: Niet slecht, maar niet heel goed

Ik heb een aantal kritiekpunten op dit natvoer. Allereerst had het vleespercentage hoger gemogen. Dan was het eiwitgehalte op droge basis ook hoger uitgekomen. Het is jammer dat er maag en nek wordt gebruikt, om bovenstaande genoemde redenen. Ook zijn de koolhydraten met te hoog. Voor een prijs van €2,36+ per dag* verwacht ik meer van een natvoer.   Toch is dit natvoer beter dan vele van de bekendere merken. Alle punten meegenomen, rank ik het in de middenklasse. Het is niet slecht, maar ook niet (heel) goed. Prins Nature Care is onder andere te koop bij Tims.nl. Pootje PurrfectCat *Prijs voor een HTK kat van 4 kilo bij alleen natvoer voeren.