Hoe leer je je kitten brokjes te eten?
Kittens
Marilyn [Catmoneo]
Kittens
1 min

Hoe leer je je kitten brokjes eten?

1 min

Als mamapoes brokjes at, dan doen kittens dit vaak uit zichzelf ook. Anders kun je de brokjes weken in wat water zodat ze zachter worden. Door steeds iets minder water toe te voegen, kom je steeds dichter in de buurt van de droge brok textuur.


Let op: Wanneer je water toevoegt mag de brok maximaal 30 minuten blijven staan in verband met opbouw van schimmels en bacteriën. Bij de kleinste kittens moet je ook goed opletten dat ze niet hun hele snuit erin duwen en er niet uit kunnen komen. Blijf er dus zeker bij en haal het dan weg om [vreselijke] ongelukken te voorkomen.


Wat als je kitten geen brokjes wil eten?

Aan de andere kant is het niet per se nodig dat je kitten brokjes eet. In vochtrijke voeding (zoals natvoer) zit in kittenvarianten ook alles wat ze nodig hebben, en eigenlijk zelfs meer: vocht! Kittens hebben meer vocht nodig dan adult katten, dus vochtrijke voeding is extra belangrijk. Het enige waar je goed op moet letten, is dat het kitten natvoer een complete voeding is. Als jouw kitten dus voldoende vochtrijke voeding eet en hij alle brokjes weigert, maak je dan niet teveel zorgen.


Uiteraard is het wel belangrijk goed bij te houden of ze voldoende groeien. Dat geldt overigens zowel op brokjes als natvoer. Eten ze alles rondom slecht? Neem dan zeker ook contact op met je dierenarts om het verder te onderzoeken. Eten ze als bouwvakkers maar komen ze toch niet goed aan? Mogelijk heeft je kittens wormen.


Lees verder: Waarom vochtrijke voeding zo belangrijk is voor je kat.