Straatkatten op Samos
Gedrag en Verzorging
Marilyn [Catmoneo]
Gedrag en Verzorging
3 min

Stichting Cat Rescue Samos helpt straatkatten op Samos!

3 min

Straatkatten hebben veelal geen gemakkelijk leven, vooral niet Griekenland, waar vaak nog anders tegen dieren aan wordt gekeken dan in landen zoals Nederland. Dat is op het prachtige eiland Samos helaas niet anders, al is het langzaam aan het veranderen. In 2010 is een Engels echtpaar daar heel kleinschalig begonnen met hulp aan straatkatten. Vijf jaar later slaagden zij erin om hun droom te verwezenlijken: het opzetten van een eigen opvang. Een veilige haven voor weeskittens en zieke katten die verzorging nodig hebben. En dat allemaal zonder publieke middelen, maar met donaties en giften van particulieren en fondsen. 


Cat Rescue Samos

Stichting Cat Rescue Samos


Opvang Samos 

Het runnen van de opvang gebeurt enkel met vrijwilligers – een basisteam, dat op Samos woont en vrijwilligers uit verschillende landen, die vakantie opnemen om te komen helpen. Soms heeft het team op Samos, als erkend leerbedrijf, stagiaires uit Nederland. 


Opvang Samos binnenVoor katten die voor adoptie geschikt zijn trachten zij een thuis te vinden. Niet plaatsbare katten hebben in de opvang een veilige plek met een grote tuin, waar ze kunnen verblijven. 


Kitten krijgt melk


   Naast het runnen van de opvang en adopties zijn er nog twee belangrijke doelen, die Cat Rescue Samos ondersteunt, want uiteindelijk willen zij de situatie op het eiland verbeteren. Een ervan is de castratie van straatkatten. Na circa 500 castraties in 2016 en 625 in 2017 verwachten zij dit jaar minimaal 700 katten te castreren. Katten gaan na castratie terug naar de vindplaats. 


Kat in kooitje


 Kattenkooien


   In de wintermaanden voeren zij zoveel mogelijk straatkatten en monitoren zij tevens hun gezondheid. 


Griekse katten krijgen eten


Griekse katten


   Wie ben ik? Ik ben Tina, een van de vrijwilligers van Cat Rescue Samos, en ik woon in Nederland. Vanuit thuis beheer ik de Duitse facebookpagina en ben ik medebeheerder van de Engelstalige pagina op facebook. Elk jaar ga ik 2 tot 3 keer naar Samos om in de opvang en tijdens castratie-projecten te helpen. Medio maart 2018 vertrek ik weer. Deze keer voor een periode van 8 weken. Op het moment organiseer ik een inzamelingsactie om zoveel mogelijk spot-on medicatie tegen teken, vlooien en andere parasieten mee te kunnen nemen.Zou je Tina’s actie met een financiële bijdrage steunen?

Maak dan een bijdrage over naar Stichting Cat Rescue Samos, IBAN: NL04 TRIO 0338 5464 56 of via Paypal: samos.katzenhilfe@gmail.com , onder vermelding van ‘Actie Tina’.

Meer informatie over het goede werk vind je op de website van Cat Rescue Samos en je kunt het ook volgen op de Facebookpagina's Cat Rescue Samos (Engels) en Katzenhilfe (Duits)