Marilyn [Catmoneo]
3 min

Hoe houd je je kat uit de kerstboom? (+5 kerstboom oplossingen)

3 min
Kerst komt er weer aan! Kerstmis Kitten met Kerstbal - Castleguard PixabayEn dat bekent kerstboom, misschien heb je hem al staan. Dat is een groot plezier voor je kat. Ballen om mee te spelen, slingers om mee weg te rennen en een boom om in te klimmen: de kerstboom is het ultieme speelobject.   Dan krijg je deze scenario’s: https://youtu.be/WeZ9g4TXylk   Oké misschien is dit een piepklein beetje overdreven… Maar niet veel!   Hoe zorg je dat je toch wat versieringen kunt ophangen?

Hoe houd je je kat uit de kerstboom?

Begin met een kleinere boom. Deze nodigt je kat minder uit om in te klimmen. Overweeg ook om een nepboom te nemen. De naalden van een echte boom zijn namelijk giftig als je kat erop kauwt.   Zorg dat je de boom goed verankerd. Een zwaar stuk hout kan hier bij helpen. Mocht je kat er dan inklimmen, dan valt het minder snel om.   Laat je kerstboom eerst een dag of twee kaal staan. Hierdoor wennen je katten er een beetje aan, zonder dat je steeds de ballen en versieringen opraapt.   Zodra je gaat versieren, laat dan de onderste takken leeg. Op de takken daarna kun je het beste niet breekbare ballen hangen. Neem bijvoorbeeld vilt of plastic. Mocht je kat ze er dan uit slaan, dan kunnen ze zich in ieder geval niet bezeren aan scherpe randjes. Ook scheelt dat in vegen en steeds nieuwe kerstballen kopen.   Om te voorkomen dat je kat in de boom gaat, kun je de boom met citrus besprenkelen. Ook kun je wat sinaasappelschillen op de onderste takken leggen. Katten houden niet van die geur.   Blijf je kat in de gaten houden. Zeg ‘nee’ als hij toch met de versieringen gaat spelen of in de boom wil klimmen. Haal hem er consequent uit en zet hem bijvoorbeeld op de krabpaal.

Catproof de kerstboom: Net even anders

Goed, tot zover de theorie. In praktijk zijn katten echte volhouders en zeg nu zelf: al die glimmende dingen…! De verleiding… O, de verleiding! It's so shiny Christmas Cat Daarom maar wat alternatieven voor de normale kerstboom :)

Kies voor de Kale Kerstboom

Tsja... het oog wil ook wat geldt dan niet meer. Maar het werkt wel! Kale Kerstboom

Hang hem aan het plafond...

Geheid dat je katten er niet meer bij kunnen...! Kerstboom aan het plafond

Of in een glazen kooi

Zo, nu kunnen ze er echt niet meer bij! En het ziet er nog best leuk uit eigenlijk. Kerstboom in kooi

Een Muur Kerstboom is ook leuk

Best wel vrolijk en makkelijk. Wel even de vraag of je kat hier wel vanaf blijft... Muur kerstbomen Maar als echt niets werkt...

Geef hem dan zijn eigen kartonnen kerstboom!

Met een beetje creativiteit kun je echt een heel eind komen. Je kunt zelfs de kerstboom onaantrekkelijk maken met citrus en zijn eigen kartonnen kerstboom met catnip bestrooien. Kartonnen kerstboom voor je kat Kartonnen Kerstboom Kan 'ie er lekker aan krabben en spelen wat 'ie wil! Pootje PurrfectCat