Bepaal hoeveel voer jouw kat elke dag mag zodat je nooit te veel (of te weinig) geeft

Overgewicht is een belangrijk probleem onder katten. Uit onderzoek is duidelijk dat er al zeker 1 op de 4 katten hieronder gebukt gaat, en sommige cijfers wijzen zelfs op bijna de helft van alle katten.

 

Helaas kan overgewicht leiden tot allerlei problemen, zoals suikerziekte, huid en vachtproblemen, gewrichtspijn, schildklierafwijkingen, blaasproblemen en zelfs kanker. De kwaliteit van leven gaat achteruit.

 

Maar ook op zichzelf wordt het leven met maar 2 jaar verkort als jouw kat overgewicht heeft.

Dat is dus 2 jaar minder lang knuffelen en genieten van je lieve pluizenbolletje. Ik moet er niet aan denken met Lapje…

Zelf vond ik het ook erg moeilijk te bepalen hoeveel Lapje nu mocht eten. Moet ik de verpakking volgen of haarzelf laten bepalen door gewoon brokjes neer te zetten? Beiden leken niet erg goede opties.

Het eerste niet omdat het vaak te ongenuanceerd is en drastisch overschat hoeveel een kat mag eten.

Het tweede niet, omdat Lapje langzaam maar zeker grammetjes begon bij te komen!

 

Daarom ging ik op zoek naar een betere manier. Deze vond ik in een wetenschappelijk geteste formule, die rekening houdt met diverse factoren.

 

Het nadeel?

Ik bleef maar opnieuw en opnieuw en opnieuw berekenen hoeveel Lapje nu mocht eten. Bij elke verandering moest ik weer alles herberekenen. Ik werd er gek van!

 

Daarom heb ik de Voedingstool ontwikkeld.

 

Hiermee hoef je alleen maar de gegevens van je kat en de voeding in te vullen en je bent klaar in 5 minuten (in plaats van een half uur of meer!)

Het heeft mij ontzettend geholpen om Lapje op een gezond gewicht te houden.

Ondanks dat Lapje al bijna 16 jaar is, heb ik een vrolijke, actieve kat, die nog steeds volop geniet van spelen en knuffelen.

 

Je kunt het ook toepassen om:

 • Weten hoeveel jouw kat mag eten van een bepaalde voeding
 • Overgewicht te voorkomen of verminderen
 • Te bepalen hoeveel je kitten mag eten en dit langzaam kunt afbouwen naarmate ze ouder worden
 • En het is zeker handig als je al scheel wordt als je alleen al denkt aan rekenen, formules en wiskunde

Hoe werkt de Voedingstool?

De Voedingstool werkt in 3 stappen om te bepalen hoeveel voeding jouw kitten, young adult, mature adult of senior kat mag geven.

 

Stap 1: Je vult de gegevens van je kat in. Leeftijd, gewicht, castratie en activiteit. Hierin kun je tot wel 10 katten kwijt!

Stap 2: Vul de gegevens in van de voedingen. De naam en de cijfertjes die je op het etiket of de website van de fabrikant vind. Hier kun je brokjes, natvoer of KVV (rauwe vleesrollen) in kwijt, tot wel 10 soorten.

Stap 3: Je kiest per kat welke voedingen je wilt geven. Je kunt daarvoor een selectie maken van 4 soorten. Dus ook als je brok en natvoer wil combineren, is dat geen probleem. Je ziet direct hoeveel je kat mag van elke voeding.

 

Plus de bonussen!

Bonus 1 – Overzicht: Je krijgt direct een overzicht van alle katjes en voedingen die jij geselecteerd hebt. Plak hem op je koelkast om snel even te spieken hoeveel je ook alweer moest geven (t.w.v. €10)

 

Bonus 2 – Gratis Updates: Bij updates van de Voedingstool, krijg je direct een mail dat je de nieuwe versie kunt downloaden. Zonder extra kosten. (t.w.v. €47)

 

Bonus 3 – Training: Een trainingsvideo die uitlegt hoe je de Voedingstool moet gebruiken en hoe je ervoor zorgt dat de hoeveelheid voeding perfect wordt afgestemd op jouw kat. Want er is geen ‘one-size-fits-all’. (t.w.v. €39)

Inclusief de vragen:

 • Als ik brokjes en natvoer combineer, hoeveel mag ik dan van ieder geven?
 • Hoe voer ik rauwe voeding (KVV) in bij de Voedingstool?

 

Bonus 4 – Stel Je Vraag: Kom je er nog steeds niet uit, dan kun je me altijd een vraag stellen en gaan we samen kijken wat werkt voor jouw kat (onbetaalbaar)

Wat maakt de Voedingstool uniek?

 • Alles in Nederlands, de taal, kilo’s en kcal
 • Gegevens van maar liefst 10 katten tegelijk
 • Een belangrijk onderscheid in diverse leeftijden
 • Combinaties maken tussen brok, natvoer en/of KVV
 • Alleen simpel invullen; je hoeft niets zelf uit te rekenen
 • Snel opslaan ter referentie en niet steeds alles opnieuw invoeren
 • Een printbaar overzicht voor aan je koelkast
 • Trainingsvideo met uitleg zodat je zeker weet dat je voldoende geeft
 • Vragen stellen wanneer je er niet uitkomt

Wanneer is de Voedingstool niet geschikt?

 • De Voedingstool is makkelijk in gebruik. Uiteraard vereist het wel dat je cijfers en gegevens juist invult, en dat je de resultaten goed leest. Als je hier geen zin in hebt, dan is dit niets voor jou.
 • Momenteel is deze tool alleen voor volwassen katten en kittens. Een berekening voor zwangere en lacterende poezen is hierin niet opgenomen.
 • Als je geen Excel (.xlsx) kunt openen.

Wil jij graag weten hoeveel je kat of kitten mag eten per dag,

zodat je zéker weet dat je niet te veel voer geeft?

De totale waarde overstijgt de €96, maar je krijgt de Voedingstool en alle 4 bonussen voor €47.

“Goede tool waarmee je heel goed de richtlijnen kan bepalen voor diverse voedingen en combinaties hiervan.
De tool is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. In de tool verwekte uitleg is erg duidelijk en door een ieder goed te begrijpen.”

Dominique – eigenaar van Brits Korthaar Boris en Ivy

“Ontzettend fijne en zeer gebruiksvriendelijke tool !
En niks ruime marge’s zoals op verpakking te vinden is ( waardoor ik nog niet wist hoeveel te geven) maar doordat je specifieke gegevens invult een duidelijk aantal te geven grammen per dag krijgt. Ook als je verschillende combi’s op 1 dag geeft.
Ik ben er erg blij mee !”

Marie-José

Beste Marilyn,

Ik wil je graag enorm bedanken voor de voedingstool! Dit heeft me eindelijk inzicht gegeven hoeveel we onze gesteriliseerde kat mogen voeren. Begin december zijn we met je tool begonnen en met de aangegeven stapjes is onze kat nu bijna op haar streefgewicht. Voor de tool woog ik haar voer wel af, maar sindsdien ik nat en droogvoer ben gaan geven volgens de tool is ze ipv steeds verder aan te komen eindelijk gaan afvallen. Vanaf 4850 weegt ze nu 4250, echt een veel vitalere kat weer geworden!! Super bedankt! Hier heb je echt wat aan. 

Hartelijke groet,

Astrid