5x Waarom katten fantastisch zijn

Als liefhebber ben je dol op je katjes. En op de katten van je familie, buren, vrienden… Je kan het niet laten om ze even te aaien. Bovendien zijn ze hilarisch om naar te kijken!

 

Dit zijn de redenen waarom katten fantastisch zijn:

 

Ze zijn onafhankelijk

Heerlijk. Ze doen hun eigen ding. Je hoeft ze niet uit te laten of ze bezig te houden. Ze weten waar ‘buiten’ of de kattenbak is. Ze kunnen zichzelf vermaken en ze zorgen zelf voor beweging. Je kan ze prima een dagje of zelfs een nachtje alleen laten. Heerlijk zo’n onafhankelijk diertje!

 

Stille toekijkers

Waar een hond helemaal wild wordt als er een nieuwkomer binnentreedt, is de kat nergens te bekennen. Geen geblaf, een kwispelende staart hard tegen je been of kwijl over je nieuwe broek. Misschien als, áls de kat zin heeft, komt hij je een begroeting brengen. Eigenlijk kunnen we stellen dat zelfs jij blijer bent om de kat te zien dan andersom…

 

Een fantastische schoot versiering

Wat mist er aan je schoot? Juist, een kat. Een harig bolletje die heerlijk aan het spinnen is en geniet van het aaien. En zelfs als ie weggaat heb je een aandenken: een schoot vol kattenhaar… (oké, toegegeven, dat is iets minder).


Blog advertentie Via Natura

 

Ze zijn schoon

Honden.. ze stinken – uit hun bek of naar natte hond. Katten niet. Ze wassen en verzorgen zichzelf. Je hoeft ze eigenlijk nooit te wassen. Sterker nog, als je ze dat niet aanleert zullen ze het niet eens toestaan. Hoe dan ook heb je na het aaien nooit het idee dat je per direct je handen moet gaan wassen.

 

Ze zijn grappig

Er zijn genoeg funny cat video’s om het te bewijzen: katten zijn grappig. Ze rennen als een dolle door het huis heen, gooien brutaal je afstandbediening van de tafel of halen balanceren op de rugleuning van een stoel (totdat het misgaat). Of ze springen, maar niet helemaal zoals de bedoeling was…

 

Waarom vind jij katten het beste?

Pootje PurrfectCat

Photo Credit: Alexas_Fotos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *