Het jachtinstinct van de huiskat: binnenshuis jagen?

Jagende katIn het wild jagen katten meerdere keren per dag om een kleine maaltijd te vangen. Muisjes, hagedissen, vogels en andere kleine dieren staan op het menu.

 

Maar de huiskat, zeker de binnenkat, hoeft niet te jagen voor zijn eten. Hij krijgt het op een bordje aangeboden.

 

Het jachtinstinct is alleen niet verdwenen. Je hebt vast je kat wel eens zien sluipen door het huis om dichterbij het speeltje te komen of een vlieg achterna zien sprinten. Het hele lichaam van de kat, van spieren tot tanden, zijn gebouwd om te jagen.

 

Hoe ga je hiermee om in huis?

 

Dr. Liz Bales heeft hierop iets bedacht: een cat feeder.  Een pluche muis met een plastic container met gaatjes zorgt ervoor dat brokjes langzaam vrijkomen. Door een aantal te kopen en daarin wat brokjes te verstoppen moet je kat ‘op jacht’ door het huis om zijn voedsel te verzamelen. Eenmaal gevonden moet hij er wel mee spelen om het eten eruit te krijgen. Jagen en beweging in één dus!

 

Soortgelijke producten kun je kopen bij Zooplus, zoals de PetSafe SlimCat voerbal:


Blog advertentie Via Natura

PetSafe SlimCat Voerbal

 

 

Is dit iets voor jouw kat?

Persoonlijk nadelen vind ik dat je brokjes voert en het een beetje een troep wordt als er brokjes blijven liggen. Daarentegen kan het een goed hulpmiddel zijn om je kat te laten afvallen. Gelukkig zijn er ook opties voor natvoer!

 

Wat denk jij, is dit iets voor jouw kat?

Pootje PurrfectCat

PhotoCredit: Kapa 65

2 reacties:

  1. Ik vind het een leuk idee maar het speeltje is nogal prijzig! Een speeltje van 60 dollar. Het had leuk geweest als we zoiets diy konden maken 🙂

    • Deze is inderdaad wat prijzig. Maar gelukkig zijn er genoeg andere opties voor voerpuzzels! Zelfs voor natvoer zijn er diverse opties, deze heb ik hier verzameld. Voor brokjes heb je meer keuzes (aangezien je er minder mee zit dat het schoon gemaakt moet worden). De simpelste optie is een wc-rolletje waar je een paar gaatjes in knipt, de uiteinden even inknipt en omvouwt, brokjes erin, klaar. De kat kan het met haar neusje of pootje rollen, waardoor er brokjes uitvallen. Een artikel met meer ideeën staat op de planning, dus houdt de site in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *