Cursus “Etiketten lezen van Kattenvoeding”

Cursus Etiket lezen van kattenvoer

We willen allemaal het beste voor onze lieve katten en dus ga je op zoek naar goede voeding. Misschien heb je wel eens geprobeerd een etiket van kattenvoeding te lezen. En terwijl je dat las, dacht je “ik snap er geen snars van…”.

Zoveel ingrediënten. Waarom zit er tarwe in kattenvoer? Is verse kip beter dan gedroogde kip? En staat bietenpulp daar voor meer dan alleen opvulling?

Dan hebben we nog niet eens de cijfertjes gehad. Lijkt het nu alsof er meer eiwit en vet in brok zit dan in natvoer? Waar zijn de koolhydraten eigenlijk gebleven? En waarom zit er ‘ruwe as’ in kattenvoer???

Als jij ook zo verwart bent na het lezen van een etiket van kattenvoeding, dan is deze cursus voor jou.

Wanneer is deze cursus geschikt voor jou?

 • Je bent geïnteresseerd in katten en kattenvoeding (met name brok en natvoer)
 • Je wilt meer leren over de ingrediënten die gebruikt worden in kattenvoer
 • Je wilt weten hoe je verschillende voedingen kunt vergelijken op cijfers
 • Je meer wilt weten over speciale voedingen, zoals kittens, senioren en rassen
 • … maar ook iets meer diepgang over veterinary voedingen en rauwe voeding
 • En dit alles met een achtergrond van wetenschap
 • Lekker makkelijk leren: alles staat op één plek verzameld!

Wat wordt er behandeld in de cursus “Etiket lezen van Kattenvoeding”?

Er komen vier onderdelen aan bod.

In het eerste deel ga ik als inleiding dieper in op de ontwikkeling van de kat door de eeuwen heen en de opkomst van commerciële diervoeding.

Daarbij komt ook de evolutie van de kat aan bod, en welke gevolgen dit heeft voor zijn verteringsstelsel.

Verder vertel ik je iets meer over hoe brokjes en natvoer worden gemaakt.

In het tweede deel komen de ingrediënten aan bod. Hierbij behandel ik de eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, mineralen, vitaminen en een aantal andere toevoegingen.

Wat zie je liever wel en wat niet, en waarom eigenlijk? Er zitten voldoende praktijkvoorbeelden om de theorie te illustreren.

In het derde deel gaan we rekenen. De analyse geeft maar een paar cijfers. Ik leer je hoe je de koolhydraten uitrekent en hoe je kunt vergelijken tussen verschillende voedingen en met welke standaarden je deze kunt vergelijken.

Ook hier vind je aan het eind praktijkvoorbeelden, waarbij je kunt meerekenen om je skills te oefenen. En ik geef hier een bonus weg, die al die rekensommetjes voor je doet – dat maakt de analyse zoveel makkelijker!

In het laatste deel komt het label aan bod. Van welke dingen probeert de fabrikant om je te overtuigen?

Ook ga ik dieper in op speciale voedingen, zoals kitten en senior voeding, rasvoeding en voer voor zieke katten (specifiek: blaasgruis, overgewicht, suikerziekte en allergieën).

Ook komt rauw nog kort aan bod. Aan het eind bespreek ik de voeraanbevelingen op het etiket, en hoe je daar zelf mee om kunt gaan.

Dit biedt ik allemaal in 28 video’s welke in totaal een dikke 4,5 uur in beslag nemen.

Elke video duurt niet langer dan 15 minuten (op 2 na die 16 en 23 minuten duren). Zo blijft alles behapbaar. Uiteraard is alles in het Nederlands en toegespitst op de Nederlandse markt.

Aan het einde van de cursus kun je zelf kattenvoer labels beoordelen op diverse punten en bepalen of je dat wilt geven aan je kat.

Wanneer kun je de cursus beter niet kopen?

 • Als je geen zin hebt in informatie gestaafd met wetenschappelijke informatie, maar vooral een ‘feel good’ ervaring wil. De cursus is af en toe pittig qua informatie, dus enige concentratie is vereist.
 • Wanneer je zoekt naar informatie over rauwe voeding – ik behandel dit slechts heel kort en is geenszins diepgaand.
 • Als je niet zonder top-notch videokwaliteit kunt – ik ben maar een 1 vrouws-show en de kwaliteit is uiteraard prima, maar het is geen hyper-deluxe bioscoopervaring. Sorry 😉
 • Wanneer je je zelf al lange tijd bezig bent met kattenvoer en weet hoe je etiketten moet lezen – ik ben bang dat je ik je dan weinig nieuws te bieden heb. Het staat je natuurlijk vrij om toch te komen kijken 🙂

Wil jij graag meer leren over kattenvoeding etiketten?

Je kunt de cursus hier bestellen voor €69,00. Hiervoor krijg je:

 • Vier onderdelen: van achtergrond, ingrediënten, analyse en het label
 • Met een brede range van merken als praktijkvoorbeelden van merken die echt op de Nederlandse markt zijn, ter illustratie van de theorie
 • Een bonus om je het rekenwerk uit handen te nemen
 • Een 5 vragen quiz direct na de video bij deel 2, 3 en 4 om je kennis te toetsen en toe te passen
 • Gebaseerd op basis van vele uren research naar diverse kattenvoeding en wetenschappelijk onderzoek (vermeld bij video’s)
 • Meer dan 4,5 uur aan videomateriaal verdeeld over 28 video’s om je te leren hoe je voeding voor jouw kat kiest.
 • Video’s zijn niet langer dan 15 minuten (met twee uitzonderingen van 16 en 23 minuten), zodat je je aandacht er makkelijk bij kunt houden
 • Uiteraard allemaal in het Nederlands en moeilijkere termen worden uitgelegd
 • Een half jaar de tijd om alles zo vaak te kijken als je wilt
 • Een eindtoets aan het eind van 60 vragen – als je hier 75% van de vragen goed beantwoord krijg je ook een certificaat (dit is niet verplicht).

Heel belangrijk: Voer een juist emailadres in!

Heb je toch per ongeluk een verkeerd emailadres ingevoerd, stuur mij dan direct een mail.

Totaal: € -

Dit proces loopt niet automatisch. Als je betaling binnen is, krijg je binnen 5 werkdagen je codes om te kunnen inloggen.

7 reacties:

 1. de cursus is die ook in een sylabus?

 2. Superinteressante online cursus over kattenvoeding en nog veel meer. Elk onderdeel bestaat uit een video opname die je op pauze kunt zetten als je iets niet begrijpt, zeer makkelijk. Ook bevat elk onderdeel op het einde een kleine samenvatting. Er zijn enkele iets moeilijkere stukken bij maar je kan dit steeds opnieuw herbeluisteren.

  Echt de moeite waard voor alle kattenliefhebbers die meer te weten willen komen over kattenvoeding, vertering, ingrediënten, algemene gezondheid etc.

 3. Dag Marilyn,

  Klopt het dat het alleen een cursus is op videoband? Want die kan ik niet meer afspelen. Verder heb ik een enorme waardering voor uw geweldige arbeidsrovende site. Complimenten!

  • De cursus is online met video’s – zeg maar net zoals je youtube filmpjes afspeelt. Je krijgt een inlogcode en dan kun je alle filmpjes gewoon afspelen met je telefoon / tablet / computer.

 4. Marilyn,wil je even laten weten dat ik het geweldig vind wat je allemaal doet. Het is echt heel belangrijk mensen voeding en etiketten” wijzer” te maken.
  Veel succes!
  Hartelijke groet,
  Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *